Házkutatást tartottak egy fideszes politikusnál: a rendőrök fegyvereket foglaltak le

MTI Fotó: Kovács Attila

Valószínűleg már feledésbe merült az a felháborító eset, mikor 2012-ben orvvadászaton érték tetten Kazinczi Istvánt, Tiszatenyő fideszes polgármesterét. Hát most felelevenítjük felelevenítjük az esetet, mert úgy gondoljuk, vannak dolgok amikre ezekben a kormány által gerjesztett sanyarú időkben is emlékeznünk kell.

A települést akkor már harmadik ciklusát töltő polgámesternél egy házkutatás során találtak egy őzet és négy nyulat. Kazinczi több jogszabály ellen is vétett, többek közt idegen területen – tiszapüspöki Hofi Géza Vadásztársaság birtokán – vadászott és engedélye sem volt az állatok elejtésére és leölésére, bár vadászvizsgát tett le. A fideszes politikus vadászengedélyét bevonták, fegyvereit elvették, vadászengedélyét pedig elvették a rendőrök. Orvvadászat miatt vádat emeltek ellene. Kazinczi István még helyben, majd a gyanúsítotti kihallgatása során is elismerte az orvvadászatot.

Kis extraként még hozzá kell tenni, hogy Kazinczi Istvánt tettenérése tüntették ki Jászberényben, a megyei közgyűlés ülésén az „Év Polgármestere Jász-Nagykun-Szolnok megyében” elnevezésű díjjal.

Hát nem biztos, hogy megérdemelte.

Ha nem akarod elfelejteni, milyen bűnöket követtek el a fideszesek, kattints ide!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!