Olyan emberért tartottak misét Szombathelyen, aki még Orbánnál is nagyobb gazember volt

A kép nem az eseményen készült. Forrás: Mária Rádió Erdély

Bárdossy László a magyar történelem egyik legsötétebb figurája, aki háborús bűnök miatt lett elítélve és kivégezve, rehabilitációt a rendszerváltás után sem kapott, bár kezdeményezték. Horthy alatt volt 1941-42-ben miniszterelnöke az országnak.

Többek között a nevéhez fűződik mind a Szovjetunió, mind az USA elleni hadüzenet 1941-ben, majd 1942 januárjában kiküldte a keleti frontra a második magyar hadsereget. A Don-kanyarban történteket már mindenki ismeri. Később engedélyezte, hogy 20 ezer magyarországi németet sorozzanak be az SS-be. Miniszterelnöksége alatt hozták meg a harmadik zsidó törvényt, ami megtiltotta zsidók és nem zsidók közötti házasságot, a németországi fajvédő törvényekhez hasonlóan.

Ezért az emberért, akinek a tevékenysége már Horthynak is kínos volt, ma szentmisét mondanak, Magyarországon, Szombathelyen. A Bárdossy László Emlék- és Baráti Társaság engesztelő szentmisével emlékezett meg a fasiszta miniszterelnökről. Alattomosan, ahogy fasisztáktól elvárja az ember, vasárnap 16 órára szervezték, arra az időpontra, amikor egyébként is sokan mennek misére, így sokan nem is tudtak róla, kiért szól a harang.

Nem bízták a véletlenre azt sem, hogy szimpatizánsaik, akik szerint hős volt Bárdossy, értesüljenek róla, a Vas Népe megyei média még előtte lévő pénteken jókora felhívást tett közzé felületein. A Vas Népének kiadója pedig a MediaWorks Hungary, ami Mészáros Lőrinchez köthető.

Úgy látszik, a Fidesznek már az sem kínos, ha egy háborús bűnökért törvényesen elismert fasisztát propagálnak a hozzájuk közel álló lapokban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!