Letartóztatásba helyezték a volt fideszes alpolgármestert: a vádak iszonyúak

A kép forrása: Népszava

Biztos sokan elfelejtették azt a csúnya esetet, mikor előzetes letartóztatásba helyezte a Pest Megyei Bíróság Fazekas Istvánt, Százhalombatta volt fideszes alpolgármesterét.

Fazekas a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vádjai alapján ügyvédként különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalást és más súlyos bűncselekményeket követett el, többek közt ügyvédi és hivatali hatalommal való visszaélést, magán­ és közokirat­-hamisítást. Az eset egyik érdekessége az volt, hogy az előzetes letartóztatást még az első fokú ítélethirdetés előtt rendelték el, amolyan kényszerintézkedésképp. Ez azért történt, mert az egyik vallomás alapján a bíróság úgy látta, hogy fideszes politikus hátráltatni fogja, sőt meg is hiúsíthatja a tárgyalást, bizonyítékok tűnhetnek el. Akkoriban még meg merték ezt tenni kormánypárti politikusokkal is, akik most már olyan szintű bűnözőkké nőtték ki magukat, hogy néhány kivételt leszámítva senki nem mer ellenük ítélni. Bár lassan már mindenhol az ő embereik lesznek, szóval sokszor meg se próbálják. Mindenesetre ez az eset tökéletes képet mutat, hogy is járhatnak el a fideszesek. Bármire képesek, ha a saját bőrüket akarják menteni.

De nézzük, mit is művelt pontosabban Százhalombatta apolgármestere. Korábban a Fidesz–KDNP jelöltje volt, de rejtélyes okok miatt 2007-ben lemondott párttagságáról, melyre soha nem adott értelmes magyarázatot.  Fazekas pofátlan módon átverte az ügyfeleit. Kedvező befektetési lehetőségekkel ámította őket, így sikerült kisajtolnia belőlük egy csomó pénzt, esetenként akár 30 millió forintos összegeket. Ezeket az összegeket a károsult persze nem láttak viszont.

De Fazekas még ennél is tovább ment, még undorítóbb trükkökkel próbálkozott. Mikor az ügyfelei szerették volna kivenni a pénzüket, a volt fideszes kitalált megbízásokkal, szerződésekkel kerülte meg annak teljesítését, ráadásul még nem létező személyek nevében pereskedni kezdett, csak minél tovább tudja késleltetni a pénzek visszafizetését. De már nem trükközhetett sokáig ez a csaló, ugyanis 2009-ben a Budakörnyéki Bíróság lefoglalta Fazekas Százhalombattán található családi házát fedezetként, hisz az egyik sértettnek sikerült polgári pert nyernie ellene, mivel őt 32 millióval és a kamatokkal rövidítette meg az alpolgármester.

Fazekas sokáig jól rejtegette bűneit városának lakói előtt, sokáig megtartotta még hivatalát is. Aztán a Népszabadság lerántotta a leplet előzetes letartóztatásáról, a százhalombattai képviselőtestület, valamint a polgármester, Vezér Mihály is felszólította, hogy azonnal mondjon le. Ezek után Fazekasnak még volt pofája maradni és fennhangon közölni: ő márpedig marad.

„ha távozni fogok a politikából, azt emelt fővel, erkölcsileg tisztán fogom megtenni”.

Fazekas István végül 2010 októberében mondott le pozíciójáról, de érthetetlen okok miatt (pontosabban nem érthetetlen, hanem szimplán ez a Fidesz-módi), Százhalombatta városa – mint kiadó – pont őt bízta meg az akkoriban újraindított Kelet felől című irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat szerkesztőbizottságának vezetésével.

Ebből a régi ügyből is tökéletesen láthatjuk, hogy a kormány és a haverok között mik a bevett szokások. Más embereket a legapróbb dolgokért is bevitetnek, meghurcolnak, pláne azokat, akik nem  értenek velük egyet. Gúnyolódnak, pofátlanok, cinikusak mindenkivel.  A kérdés az, hogy van ehhez pofájuk? Nekik mindent szabad?  Bűnözni, lopni, csalni, átgázolni mindenkin, aki az útjukba áll csak, hogy ők hatalmon maradhassanak.

Ha nem akarod elfelejteni, milyen bűnöket követtek el a fideszesek, kattints ide!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!