Olyan ítélet született, ami átírhatja a kormány számításait

forrás: nepszava.hu

A Nemzeti Konzultációnak hívott agymosást eddig is nemzetközi felháborodás és kamu gyanús győzelmi jelentések sora kísérte, de most már a bíróság is kimondta, hogy -legalábbis egy pontja mindenképpen- jogsértő, ezért annak terjesztését be kell fejezni.

A konzultáció azonban már az ítélet meghozataláig véget ért, így tulajdonképpen csak elvi jelentősége maradt az ítéletnek. A konzultáció 5. pontjában név szerint megnevezték a Helsinki Bizottságot, aki ezt aggályosnak tartotta. Szó szerint a kérdés és az indoklás:

„Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.”

„Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást, és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. Ilyen például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása.”

Nos, ez egyértelműen nem igaz, pont a Helsinki Bizottság az, aki a jogegyenlőség pártján áll. A bíróság előtt pedig, az eddig a tételmondat magyarázatának beállított indoklásról a Kabinetiroda jogi képviselője azt mondta, hogy ezeknek nincs köze egymáshoz. Sőt, a magyarázó szöveg, csak vélemény.

Ezzel végképp bebizonyosodott, hogy az embereket nem tényekről, hanem a saját véleményükről kérdezték. Illetve, konzultációnak álcázva sulykolták a saját céljaiknak megfelelő propagandát.

Most a bíróságon bevallották, átvertek mindenkit, aki még eddig hitt nekik.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!