Döbbenetes mit művel a Fidesz az előzetesben ülő Czeglédy Csabával!

Czeglédy Csaba fotó: M. Schmidt János / Népszabadság

A kormány szerdai ülésén ismét felmelegítette Czeglédy Csaba ügyét, most épp kártalanítani kívánják azt a nem létező több ezer főt, akikre eddig hivatkozva csinálták a cirkuszt.

Czeglédy diákszövetkezetének (Human Operator Zrt) számláit letartóztatásával egy időben zárolták, így a diákok többsége csak azért juthatott hozzá járandóságához, mert a fizetések átutalása a szokásosnál hamarabb történt meg.

Valóban vannak olyanok, akik nem juhattak hozzá a fizetésükhöz, azonban a híresztelések túlnyomó része csak túlzás.

A kormánypárti Origo többször is írt a károsultakról, több ezer fős tömeget emlegetve és több milliárd forintnyi kintlévőséget, aztán egy gondosan elrejtett helyreigazító cikkben végül beszámoltak arról, hogy:

A fizetés nélkül maradt diákokkal a fideszes megmondóemberek már körbehaknizták a pártos médiateret, és kvázi biodíszletnek használják fel azokat, akik az állami szervek lomhasága miatt nem jutnak a pénzükhöz immár hónapok óta.

Aztán most jött a csodafegyver: Kártérítési folyamatról hozott döntést kormány. Nem, ez még nem a megoldás, hanem csak a folyamatábra, ami szép is meg jó is, de végre ideje lenne kipengetni azt a pár százezer forintot. Akár zsebből is kedves urak.

Czeglédy ki tudná fizetni, ott van rá a pénz, mégsem teheti. Ez pedig egészen egyszerűen azért történt, mert a Fidesz sértve érzi magát testületileg.Talán azért érezhetik magukat sértettnek, mert Czeglédy egy szekérderék fideszes hazugságról rántotta le a leplet, sokakat védett sikerrel a fideszes rágalmakkal szemben, és perek sorát bukták miatta a vezető fideszes politikusok. Sok jobboldali tyúkszemre rálépett.

A párt talán pont ettől vezérelve rittyentett nekünk cirkuszt a nagy semmiből.

Mindennek tetejében pedig a Parlamentben elfogadott saját határozatukkal kiáltották ki bűnösnek azt a Czeglédy Csabát akit nem, hogy a bíróság nem ítélt el, de még rendesen meg sem tudtak vádolni.

Tehát a helyzet jelenleg úgy áll, hogy ítélet ugyan nincs, de a habzószájú illiberó horda már fröcsög.

Nincs ítélet – így hivatalosan nincs megállapítva a károsultak köre, és káruk mértéke, de azért kártértési folyamathatározat vagy mi a bánat már van. Igaz csak papíron, mert nyakunkon a választás, és kiadták a pártban, hogy „ezt meg kell csinálni”.

Nincs ítélet – de a bűnöst már megtalálták Virág elvtárs szellemi örökösei a fideszes padsorokban.

Nincs ítélet, se vád, Czeglédy előzetesben tartását azért a pont a választásokig meghosszabbították. Külön kérésre.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!