Mire készül Orbán, és minek neki 10 milliárdért két repülőgép? Megmutatjuk!

Fotó: 24.hu

Egy kormány életében sokat kell utazni, delegációk élén képviselni hazánkat, és ez bizony nehéz logisztikai feladat. Bár Rogán Antal inkább a helikoptert kedveli, ha egy kis kiruccanásról van szó, Orbán pedig valami különleges oknál fogva a vonatot ha Svájcba utazik, azért sokat kell repülőgépet igénybe venni.

Mostani információink szerint két Airbus A319 vásárlását tervezi a kormány a honvédelmi tárca égisze alatt. Ha igazak a hírek, mindkét gépet a csődbe ment Air Berlin légitársaságtól vennék meg. Illetve, PPP konstrukcióban vennék és üzemeltetnék, mert a honvédségünk alkalmatlan(!) két ilyen utasszállító gép üzemeltetésére. Bővebbet nem tudunk, mert olyan szigorú információbiztonsági szabályokat vezettek be, amik alapján szinte semmi sem tudható meg.

Még a közbeszerzés alóli mentességet is kapott az ügylet, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva. Könnyen megy ez, ha Orbán repülőjéről van szó. Azonban akik jártasak a légitársaságok világában azt állítják, az ügylet 10 milliárdos nagyságrendű.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!