Tovább dagad a Havas botrány: hatalmas pofonba szaladt bele a propaganda gépezet

Fotó: Népszava

Előrebocsátom: egyáltalán nem kedvelem Havas Henriket, és elítélem a nők elleni zaklatás és erőszak minden formáját. Mondhatnám, hogy feminista vagyok, de nem. Egyszerűen csak tisztességes igyekszem lenni.

Amellett azonban nem mehetünk el szó nélkül, hogy Baukó Éva úgy vádolja zaklatással Havast, hogy pár hete még azt mondta, hogy soha nem zaklatta senki.

Erre a kijeletésre a Válasz.hu hívta fel a figyelmet. A portál rámutat, hogy Baukó idén november 14-én azt mondta a Borsnak: „Szeretnék visszatérni a kép­ernyőre. Jövő hónapban lesz egy szereplésem, de még nem árulom el, hogy micsoda, legyen meglepetés. Legszívesebben műsort vezetnék, de engem sajnos nem molesztált senki.”

Fussunk neki még egyszer:

Engem sajnos nem molesztált senki.

December 4-én viszont már azt nyilatkozta, hogy molesztálták, amitől alkoholista lett. Történt ez nyolc évvel azelőtt. Idézzük ezt is: „Biztos sokan meglepődtök ezen a bejegyzésemen, és azt kérdezitek, miért most árulom el életemnek ezt a sötét foltját. Pedig ez már 8 éve itt van bennem. Próbáltam elfelejteni, elfojtani – nem ment. Ez is közrejátszott abban , hogy az italhoz nyúltam, ezért voltak visszatérő, depressziós időszakaim, ez okozta a pánikbetegségemet is. Eddig csak a környezetem tudta, hogyan molesztáltak szexuálisan a munkahelyemen”.

Szegény celeblány annyira alkoholista lett tehát, hogy novemberben még nem emlékezett arra, hogy 7 évvel és 11 hónappal azelőtt molesztálták.

A lap egyébként még egyszer idézi az állítólagos áldozatot, aki 2011-ben már beszélt a Havassal kapcsolatos problémájáról: „Azt ígérte, hogy kifizeti az albérletemet, és anyagilag is támogat, ha a barátnője leszek. Nem nyúlt hozzám soha, fizikálisan nem molesztált, ’csak’ verbálisan.”

Felületes szemlélőként eddig 2-1 a zaklatás javára, de a Válasz.hu azért rávilágít a helyzetre: valószínűleg azt történt, hogy Havas nyomult, nem jött össze a dolog, ezért kirúgta az alkalmazottját.

Ez persze mocsok egy dolog, de ne tévesszük össze a nemi erőszakkal.

Az ATV pedig vizsgálatot indított az ügyben, és annak végéig le is vették Havas Henriket a képernyőről. Nekem nem fog hiányozni, de azért tegyük hozzá: azon kívül, hogy Baukó Éva mítúja kissé ellentmondásos, az időzítés is érdekes – éppen akkor kerül felszínre az ügy, amikor Havas könyvet írt Vona Gáborról, a Fidesz legkeményebb (szélső)jobboldali ellenfeléről.

Az ügy kipattanása óta a Bors arról is beszámolt, hogy egy másik Való Világ-celeb,

Molnár Anikó is megmítúzta Havast.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!