Kiszivárgott felvétel: hátborzongató dolgot mondott Dunaújváros fideszes polgármestere – teljesen bekattant?

Fotó: MTI - Beliczay László

A Fidesz támogatja a művészetet a könnyűzenei vonalon is. Mindaddig, amíg az aktuális zenekar vagy zenész nem ír olyan direkt- vagy kétértelmű dalszöveget, verset, amely esetlegesen a kormány autoriter módszereire ad visszacsatolást. Akkor ugyanis a diktatórikus felfogásmód tovább gyűrűzik. Ez történt Dunaújvárosban is.

Nem tartja méltónak a Dunaújvárosért Díjra a Quimby együttest a város polgármestere, az elismerést mégsem vonja vissza, mert azt nem illik – erről Cserna Gábor beszélt egy, az ATV birtokába jutott felvételen. Korábban a polgármesternek nem volt problémája a népszerű zenekarral, a díjat 2012-ben ítélte meg számukra a közgyűlés.

„Másfél millió káposztafej, hibbant elméjű hatalmasok, Mocsár e táj, és a varangykirály ünnepli, amit alkothatott…”

A fenti idézet a Quimbytől származik. Ezek a sorok bántották a fideszes dunaújvárosi Döbrögi, avagy Cserna Gábor csőrét.

Különös, hogy a fenti példával szemben a Kossuth-díjjal is kitüntetett Ákos komoly támogatásokban részesül, és munkáját minden fideszes önkormányzat elismeri.

Kedves magyar művészek! Ha akartok magatoknak karriert, ne írjatok dalt a varangykirályról! Így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere! Értsétek meg ti is!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!