Kétségbeesett levelet küldött egy magyar anya, akit az Orbán-kormány az út szélén hagyott

Fotó: Rosta Tibor

Alábbi levelet egy elkeseredett olvasónktól kaptuk, a levélben leírtakat nem szokta harsogni a kormányzati média.

Kedves Pesti Bulvár!

Szeretném a történetemet elmesélni, mert azt hiszem, erről nem igazán tudnak az emberek, és felettébb igazságtalannak tartom. Mi is a férjemmel, mint mások is, amikor nagyobb lakásba költöztünk, felvettük a „fél-szoc.pol.”-t. Persze új lakást nem tudtunk volna venni, csak egy használtról van szó, de így is jól jött az az 1 430 000 Ft, amit kaptunk, két gyermeket neveltünk. Azért írok múlt időben, mert az élet zajlik, a kapcsolatunk pedig megromlott. Nem kell semmi durvára gondolni, de a lakás vásárlás után öt évvel úgy gondoltuk, jobb lesz külön. 

Nem volt semmi botrány a válásunkkal, a lakást eladtuk, és mivel a támogatás felvétele után ezt 10 éven belül tettük meg, ezt az összeget vissza kellett fizetnünk, addig el sem tudtuk adni, amíg ezt nem rendeztük. Nincs is ezzel baj, ismertük a feltételeket, elfogadtuk őket. A gyerekek nálam maradtak, és most, az új párommal újra lakásvásárlást tervezünk, és kalkuláltunk újra ezzel az összeggel, hiszen a bankban azt mondták, hogy számíthatunk rá. A hitelbírálatkor ért minket a meglepetés, amikor az ügyintéző közölte, hogy a CSOK-ot az Állam Kincstár nem igazolta vissza, „piros” jelzéssel érkezett, mert már egyszer igénybe vettünk támogatást.

Kérdem én, ha az utolsó fillérig visszafizettük az összeget, akkor most miért nem lehet felvenni? Így, hogy eltelt 7 év, a gyerekeim már nem érdemlik meg a saját szobát? Nem akartunk visszaélni vele, és nem is tettük, csak egyszerűen így hozta az élet.

Ezt igazságtalannak tartom, hiszen nem nyerészkedtünk, visszafizettük, nem károsítottunk meg senkit sem. Most viszont ezen múlik a lakás. Tudom, Önök nem tudnak segíteni. Csak arra gondoltam, hátha más nem esik bele ebbe a csapdába ha olvassa.

Köszönettel,

Név és cím a szerkesztőségben

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!