Vajon Orbán hivatala vállal-e konfliktust Orbán szövetségesével?

Orbán Viktor és Recep Tayip Erdogan török elnök örülnek egymásnak // Fotó: MTI/EPA

Dübörög a kormányzati propaganda a bevándorlásról, a magyar kormány minden fórumon, minden rendelkezésére álló csatornán harsogja, hogy nem kér a menedékérőkből, mind csak a Soros által pénzelt hálózat kiszolgálója. Gazdasági menekültek és iszlám vallásúak, akik csak tönkretennék az országunkat.

Azonban a napokban onnan jött menedékkérelem a magyar állam felé, ahonnan nem várták volna. November elején egy tizenhat főből álló ankarai néptánccsoport érkezett Magyarországra, egy fesztiválon való részvételre. A fellépések végeztével azonban csak öten tértek vissza Törökországba, a csoport maradék része menedékjogért folyamodtak hazánkban – írták török források.

Borváros Törökország Ekin Táncegyüttes 4 1
A kép illusztráció, nem a cikkben szereplő csoport látható rajta. kép // turkinfo.hu

Megértjük a néptáncosokat, hiszen a tavaly nyári puccskísérlet óta Törökország hatalmas lépésekkel távolodik Európától. A puccskísérlet után több mint 150 ezer embert felfüggesztettek állásából (rendőrök,hivatalnokok, egyetemi tanárok) és 50 ezer ember részére pedig új börtönöket építenek, akiket a puccs kísérlet után letartóztattak. Alapos a gyanú, hogy Erdogán tudott a kísérletről (egyes vélemények szerint segítette is a szervezést) és arra használta fel, hogy leszámoljon politikai riválisaival és az ellenzékkel.

Ebben a helyzetben érthető, ha az országból menekülnek azok, akik nem értenek egyet a kormány politikájával. Kíváncsi vagyok, vajon a táncművészeket is Soros provokátoroknak fogja a kormány beállítani, vagy tisztességes elbírálásban részesülnek.

Mindenesetre, a leckét feladták a kormánynak. Amennyiben megkezdi az eljárás lefolytatását, és elismeri a jogosságot, akkor bevallotta, hogy nem lehet egy kalap alá venni minden menedékkérőt, és mindenkit megilletne a tisztességes eljárásban hozott döntés. Ráadásul, konfliktusba kerülne a török elnökkel, akivel egyre szorosabb kapcsolatokat ápol Orbán Viktor. Azonban ha csak egy látszat eljárásban elutasítja a kérelmeket, akkor az EU nemzetközi közösségével kezd újabb csatába, akik szintén nem jó szemmel mennek az EU tagságért folyamodó török folyamatokat.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!