Leverte a pofátlansági lécet Tállai focicsapata – ilyen gazságot még nem csinált a Fidesz

Meg kell hagyni, ha a Fidesz és holdudvara valamiben nagyon profi, az nem más mint a közpénzekkel való játszadozás. Pláne, ha fociról van szó.

Most épp Mezőkövesden brillíroztak adó-tologatásból, ami nem túl meglepő, hisz mégiscsak a benzinár-mágus NAV-vezér Tállai András a város volt polgármestere. Történt ugyanis, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC Kft., mely a város futballcsapatának működtetéséért felelős, a bevétele után keletkezett adó tekintélyes részét a látványcsapat sportnak csusszantotta oda az állami költségvetés helyett – írta meg a G7.

A pofátlan csavar viszont most jön: A Mezőkövesdi Zsóry Kft. ugyanis alapból kapja a támogatást, melyből a bevételének jó része származik. Magyarul Tállai csapata a kapott taotámogatásból is magát támogatja. Mit ne mondjak, ezért jár a taps…Hiszen bár ez a tevékenység a törvény szerint oké, erkölcsileg annál kevésbé az, hisz azzal, hogy ez a pénz nem kerül az államkasszába, újra csak a többi rendesen adózó magyar állampolgárt rövidítik meg. A Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. például három év alatt 7 milliót vette el az államkasszából és adta a sportszervezeteknek.

Tehát ebben is az önkormányzati cégek a legpofátlanabbak, hisz a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt.nem kevesebb, mint 1,2 milliárd forintot költött el arra, hogy sportegyesületeket támogassanak. Érdekes módon a többi, nem önkormányzati nagyvállalatódzkodik minden hasonló pénzügyi „tevékenységtől”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!