Kiderült, hány órát alszik Orbán egy nap – az államtitkár hihetetlen dolgot mondott róla

Tudjuk, hogy Orbán Viktor a Fidesz szemében olyan, mint Conan, a barbár, aki rettenthetetlen, erős, sőt, még alvásra sincs szüksége. Ennek ellenére talán egy kicsit túlzás, amit Hoppál Péter nyilatkozott anno a NOL-tv-nek a miniszterelnökről, vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy tövig benyalás:

“Ahogy Orbán Viktort látom, hogy három-négy órát alszik, ez a habitus minket is erősít (…), hogy nem szabad csüggedni, hogy harcolni és keményen dolgozni kell, különben nem lesz eredménye.”

Hogy miért látja Hoppál Péter a kormányfőt aludni, arról nem szól a fáma, de az „Orbán Viktor nagyon sokat dolgozik”-versenybe a Bors is beszállt. A lap ugyanis megkérdezett – nevüket nem vállaló – fideszes forrásokat, akik szerint is kemény tempót diktál a miniszterelnök, szinte le sem pihen.

Az alvás a szervezet regenerálódásához szükséges periódus, ilyenkor állnak helyre a szövetek, s az agy is ilyenkor rendszerezi az emlékeket, tanul. Ha egy felnőtt tartósan napi 7 óránál kevesebbet alszik, agyi, mentális és testi károsodásoknak néz elébe.

Ennek mintapéldáját látjuk nap mint nap, amikor Orbán Viktorra és cselekedeteire tekintünk.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!