USA-Oroszország: Új hidegháború van kialakulóban

Kilenc állami finanszírozású amerikai tömegtájékoztatási eszközt minősített külföldi ügynöknek az orosz igazságügyi minisztérium. Az orosz parlament alsóháza a tervek szerint még kedden, a felsőház pedig december 15-én kitilthatja az amerikai újságírókat.

Mindez arra adott válaszlépés, hogy az Egyesült Államokban ilyen minőségben kényszerült bejegyeztetni magát két, az elnökválasztási kampány manipulálásával megvádolt orosz állami médium.

Oroszországban az Amerika Hangja rádiót, a vele közösen üzemeltetett Nasztojascseje Vremja (Current Time) televíziót, valamint a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió szerkesztőségét, illetve annak hat regionális részlegét: a tatár-baskír szolgálatot (Azatiq Radiosi), valamint a Szibir.Realiit, az Idel.Realiit, a Faktografot, a Kavkaz.Realiit és a Krim.Realiit kezelik ezentúl külföldi ügynökként.

Ezen médiumok működését a külföldre irányuló amerikai állami műsorszórást felügyelő igazgatótanács (Broadcasting Board of Governors, BBG) irányítja. A külföldi célközönségre irányuló adók műsora az Egyesült Államok területén nem fogható.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata