Lefotózták Orbán Viktor feleségét egy férfivel: elámulsz, ha meglátod, ki az

MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzgyűjtő akciója, amelynek bevételéből egész évben segítik a rászorulókat. Az adventi adománygyűjtés hagyományait követve az ünnepi összefogás az első adventi gyertya közös meggyújtásával kezdődött, a gyertyát idén is Lehel László elnök-igazgató, Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet gyújtotta meg – írja az MTI.

Azt azonban nem teszi hozzá a Távirati Iroda, hogy Lehel úr ügynök volt, méghozzá nem is akármilyen. „Filozófus” fedőnéven jelentett az állambiztonságnak.

Április óta tudni lehet, hogy 1983 után Lehel László Filozófus fedőnéven éveken át figyelte az egyház munkáját. A Fidesz szerint ez nem nagy dolog, ő maga viszont azt mondta, hogy ideiglenesen felfüggeszti a tevékenységét, de aztán a szervezet közgyűlése visszahívta. Az ügynökvádakat egyébként Lehel nem tagadta, ahogy azt sem, hogy lelkészként úgy kapott „feladatokat és ösztöndíjakat” a püspökétől, hogy a szintén ügynök Káldy Zoltán tudta róla, hogy kapcsolata van az állambiztonsággal. Ez nyilvánvalóan szerepet játhatott abban is, hogy 1987-ben a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkárává választották – foglalja össze Lehel munkásságát a 444.hu.

756wWHrABkSI197lLs

Az újonnani szereplése Lévai Anikó mellett egyértelműen jelzi, hogy a Fideszt nem zavarják a saját soraikban lévő ügynökök, sőt, támogatják is a munkájukat. Érdemes lehet ezen „elfilozofálni”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!