Nagyon fontos információk láttak napvilágot a Czeglédy-ügyről!

forrás: nyugat.hu

Úgy tűnik a Fidesz már maga sem tudja követni, miket mondott (hazudott?) a Czeglédy-ügyről, hisz egyre több az ellentmondás az általuk állítottakban, egyre homályosabb a történet.

Eredetileg június 13-án utalták volna a Human Operator Zrt-hez kötődő diákszövetekkel szerződött diákoknak a fizetését. Ugyanezen a napon vették őrizetbe a mintegy 3 milliárdos költségvetési csalással megvádolt Czeglédy Csabát. Azzal viszont nem számoltak a hatóságok, hogy a politikus korábban, június 9-én már elutalta a fizetéseket, mivel külföldre készült utazni és nem akarta, hogy emiatt megcsússzon a bérek kifizetése. Ezt a Magyar Nemzetnek Czeglédy ügyvédje, Hankó Faragó Miklós is megerősítette.

– Ha ezt akkor, június 9-én nem teszi meg, akkor mintegy négyezer diákmunkás nem kapta volna meg a bérét a cégtől. Mivel június 13-án már kora reggel megkezdődtek a házkutatások a Human Operator Zrt. telephelyein, irodáiban, Czeglédy Csabát pedig őrizetbe vették a nap folyamán, nem tudott volna intézkedni az utalásokról

– árulta el Hankó Faragó a lapnak.

Viszont itt borul a Fidesz sztorija, mivel ugyanis Czeglédy korábban utalta el a béreket, emiatt kb. csupán 10-30 ember nem jutott a fizetéséhez. Ennek ellenére a kormány közel ezer károsultról beszél s ez alapján hozta meg saját „ítéletét”.

– Az ügyészség több szempontból is június 13-i őrizetbe vétellel számolhatott, hiszen ügyfelem előző nap este érkezett haza, és három nap múlva lett volna az esküvője. A közelmúltban elfogadott parlamenti határozatból világosan látszik, hogy a döntéshozók eredetileg ezres nagyságrendű „károsulttal” számoltak

– tette hozzá az ügyvéd.

Korábban már írtunk „drága” kormányunk elképesztő húzásáról, miszerint az igazságszolgáltatás megkerülésével, november 14-én saját maguk mondták ki Czeglédy Csaba bűnösségét úgy, hogy még nem születet ítélet a bíróság részéről, sőt magát a nyomozást sem zárták le. A Fidesz itt fogadta el a „Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről” szóló határozatot is és hasukra csapva azt is meghatározták, hogy hány károsultról van szó, ami még csak köszönő viszonyban sincs a tényekkel. Ők érthetetlen módon ezer főről beszélnek a határozatban, de hogy pontosan mi alapján lett ennyi az annyi, azt bizony homály fedi.

„Az Országgyűlés – tekintettel a legkiszolgáltatottabbak közé tartozó mintegy ezer fiatal és nyugdíjas munkavállalóra, akiket Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és társai tudatosan megkárosítottak…”.

Ezzel szemben az igazság az, hogy 11 főről lehet biztosan tudni, hogy panaszt tettek és jogi segítséget kértek a a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségtől. A Diákész elnöke, Fiák István szerint „azért beszélhetnek 11 károsultról a Human Operatornál, mert az ügy elején még csak ennyien kérték a Diákész segítségét.” Fiák egy zárt Facebook-csoportra hivatkozik, azt állítja ebben a csoportban például több károsultról van szó, pontosan 882-ről. A magyar Nemzet érdeklődött náluk, hogy van-e bármilyen hiteles forrás vagy dokumentáció a tényekről, a károsultak pontos számáról, de egyelőre nem kaptak rá választ.

Egy biztos, nagyon homályos ez az ügy. Nagyon nem mindegy, hogy 11 vagy 1000 károsultról van-e itt szó. A kormány konkrét bizonyítékok nélkül, a bíróság megkerülésével mondja ki (szavaztatja meg) egy ember bűnösségét, tényeket, számokat ferdítenek el, hazug újságcikkeket jelentetnek meg, melyeket aztán korrigálniuk kell, komolytalanul Facebook-csoportokra hivatkoznak. Ha ilyen irányba fognak tovább haladni, akkor elkezdhet rettegni mindenki, aki nem egy véleményen van a Fidesszel.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!