Az évtized bűncselekményét tálalta ki egy magyar férfi – a NAV és a rendőrség is érintett lehet

A kép forrása: Népszava

Egy olyan bűnözői csoportnak dolgoztam, amely több éve számlákat gyárt, emellett nem fizetik a dolgozók után a járulékokat – állította egy K. Attila nevű férfi.

Állítását a Magyar Nemzet Online az Átlátszó.hu-ra hivatkozva írta meg. A lap szerint K. Attila olyan dolgokról is beszámolt, hogy a csoport egy szlovákiai bankfiókban mossa a pénzeket, és „közvetlen kapcsolatban áll a T.O.M. Controll céggel is”. Mint mondta, azért folyhatott a járulékcsalás minden következmény nélkül, mert az említett társaságok „vezetői befolyásos emberek, akiknek mindent szabad”, többek között rendőrtisztekkel is kapcsolatban állnak. – Van összekötő az adóhatóság osztályvezetőivel, akik pénzt kapnak azért, hogy segítenek – állította a férfi az Átlátszó.hu-nak.

Úgy látszik, a fentiekben lehet igazság, de ezt nem tisztünk eldönteni, már a független magyar bíróságra tartozik, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás miatt vádemelést javasolt a T.O.M. Controll 2001 Vagyonvédelmi Zrt.

Ez a cég volt az, amelyik 8,5 millió forintért őrizte a 2016-os érettségi feladatlapokat és azok javítási útmutatóit, de dolgozott közpénzből működő intézményeknek egyébként is: a Budapesti Temetkezési Intézetnek 255 millióért, a MÁV-nak 60 millióért, a Szépművészeti Múzeumnak 95 millióért. A cég jól megy tehát, az mno.hu információi szerint árbevétele 2011 óta minden évben több, mint 2 milliárd forint.

A NAV vádemelési javaslata harminc gyanúsítottat érint, a labda – illetve a döntés lehetősége – a Fővárosi Főügyészségnél.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!