A TV2 házhoz ment a pofonért: úgy kifilézték a Vajna-féle csatornát, hogy ezen te is hangosan fogsz kacagni

Kép forrása: nol.hu

Előfordul, hogy egy sajtóosztály hibázik, de a TV2 már annyira lesüllyedt a mélybe, hogy nem is foglalkozik ilyesmivel. A munkatársai úgy gondolják, simán megtehetik, hogy bármit válaszoljanak a kérdésekre. Így történt ez az mno.hu esetében is.

Előzményként tudni kell, hogy a Jobbik a Facebook-oldalán adta hírül, hogy a TV2 csúnyán lebuktatta magát egy, a párt sajtóosztályának írt levélben, mivel a csatorna egy visszaigazoló e-mailhez címzettként csatolta a Fidesz sajtóosztályát is. Mindezt kép is igazolja.

Nem sokkal később a TV2 informatikai sajtófőnöke telefonon fordult az MNO munkatársához, a sajtóetikát kérve számon a szerkesztőségen. A napilap újságírója kérte, hogy a TV2 vezető munkatársaként ezt azért gondolja át még egyszer. Felelősségre vonásának lényegi pontja az volt, miért nem kérték ki a TV2 véleményét is a történtekről.

Az MNO munkatársa visszakérdezett:

– Miért, nem igaz a hír?

Erre a kolléga elismerte, hogy de igaz, viszont mivel ugye van olyan, hogy sajtóetika, „szó szerint” hozták le a TV2 közleményét is az ügyben. Olyannyira, hogy a helyesírási hibákat is benne hagyták.

Íme:

„A TV2-vel ellentétben a Magyar Nemzet az amely a függetlenség látszatát sem akarja fenntartani. Ugyanis arra sem vették a fáradtságot, hogy az eset miatt megkeressék a csatorna sajtóosztályát, inkább szorgalmasan készítettek egy anyagot a Jobbik facebook bejegyzéséből. Ami pedig az esetet illeti, egyesek viccet szeretnének csinálni, nyíltan le akarják járatni a TV2 Tények című műsorát. Ezért a csatorna Hírigazgatósága belső vizsgálatot kezdeményez, amely azt kívánja tisztázni, hogy ki állhat e támadás mögött.”

Az MNO válasza a következő volt:

„Tisztelt TV2! Szerintünk Soros György.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!