Nyilvánosságra hozta a felvett telefonbeszélgetést az RTL Simicskával – döbbenetes mondatok hangzottak el

Kép forrása: nol.hu

Eddig is tudtuk az RTL Klubról, hogy a konkurenciáival ellentétben nem igazán kíméli a kormányt. Éppen ezért megenged magának olyasmiket is, amit ma Magyarországon egy kereskedelmi csatorna aligha tehetne. Így történt ez Simicska Lajos esetében is, akivel telefonbeszélgetést folytatott az adó, és mindezt nyilvánosságra is hozta.

20 perces beszélgetésben az egykor Orbán holdudvarához tartozó vállalkozó ismételgeti a diktatúra kiépítéséről szóló elméleteit, és azokat a frázisokat, melyek szerint Orbánnal nem erre szövetkeztek annak idején, de azért akad ezek között néhány érdekes mondat is. Többek között ez a párbeszéd:

RTL: Miért pont azt írta a plakátokra, hogy Orbán egy geci?

Simicska: Mert úgy gondolom, hogy ez ivódott be a G-naptól kedve, és nem tudok jobbat kitalálni. Ez a véleményem az egészről.

De ez a kijelentés is érdekes lehet az olvasó számára:

„Ez az ország túlélte a tatárokat, túlélte a törököket, túlélte a Habsburgokat, túlélte az oroszokat és Orbán Viktort is túl fogja élni. Ez egy erős nemzet.”

Simicska véleménye szerint a miniszterelnök egész biztosan nem hiszi el a Soros-tervről szóló propaganda állításait, ez csak kampány, technika. Arra a kérdésre pedig, hogy Mészáros Lőrinc a miniszterelnök strómanja-e, Simicska csak nevetett, és a kérdés eldöntését a nézőkre bízta.

Emlékezetes az is, ahogy Simicska felidézi a nagy szakítós beszélgetését Orbánnal, és azon belül azt a részt, amikor elvileg az RTL Klub került szóba. Simicska korábban a 24.hu-nak azt mesélte, hogy Orbán konkrétan megkérdezte tőle, szerinte mennyibe kerülne a csatorna megvétele. Simicska állítása szerint azt felelte: „nem tudom, de ránézésre legalább 300 millió euró, 100 milliárd forint lenne”. Mire Orbán, hogy sebaj, az oroszok, vagyis a Roszatom majd megveszi neki.

Most az RTL Klubnak így beszélt Simicska:

„Kijött a száján ez a mondat, amit én soha nem tudok megbocsátani, ami nekem hazaárulással ér fel, hogy megveszi azt nekem a Roszatom. Én pedig hazaárulásban nem veszek részt. Ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy állj, Lajos. Amikor kijött a száján a Roszatom, akkor ránéztem, és akkor rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna. Akkor egy darabig néztük egymást.”

Simicska azt mondja, ezután egy hét gondolkodási időt kért, és amikor újra leültek, elmondta Orbánnak, hogy ő ebben nem tud részt venni:

„Closing. Ez így zajlott, szó szerint. A closingot is mondtam, így angolul.”

A cikk a 444.hu összefoglalója alapján készült.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!