Ilyen csúnyán még soha nem szívattak meg fideszes politikust: a minisztert a szállodai szobájában lepték meg a kínaiak

Forrás: MTI fotó - Koszticsák Szilárd

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy tüntető tibeti zászlót lengetve fejezte volna ki véleményét a kínai delegáció érkezésekor, azonban a rendőrök ezt a teljesen ártalmatlan akciót nagy erőkkel megakadályozták.

Ennek előzményeként még a szocialista kormány idején Balog Zoltán, mostani lelkész-miniszter hasonlóképp lengette ugyanezt a zászlót, őt azonban nem tepertette le a hatalom. A kínaiak azonban emlékeztek Balog úr kedves gesztusára, és mindezt nem hagyták szó nélkül. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy kíméletlenül megszívatták az emberi erőforrások fő erőforrását.

Az MNO.hu így számol be az esetről:

„Néhány évvel azután, hogy az ellenzéki Balog Zoltán meglengette Budapesten a tibeti zászlót, már az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjeként meghívást kapott Pekingbe. Tisztségéhez méltó előkészületekkel várták őt a kínaiak, sem a hivatalos találkozókon, sem az informális eseményeken nem hozták fel a számukra kínos 2008-as „incidenst”. A miniszternek talán csak az lehetett feltűnő, hogy az ülésrendben mindig a tibeti ügyekben illetékes párttag kapott mellette helyet. A történet szerint érkezett direktebb üzenet is. Szállodai szobájában ajándék várta Balog Zoltánt, egy részletes útikönyv Kína harmincnégy tartományáról. Tibethez lapozva a miniszter minden bizonnyal nagyot nyelt: egy egész oldalas fotón magát láthatta, ahogy lelkesen lenget a budapesti kínai nagykövetség előtt.”

Azt kell mondanunk, hogy a kínaiak igazán tudják, hogy miként lehet diplomatikusan pórul járatni egy minisztert a teljes kormányával együtt, ha nem mond igazat. Erről persze a magyarok adójából fenntartott közmédia nem számol be. Arra kérünk téged, kedves olvasó, hogy oszd meg ezt a cikket, hogy minél több emberhez eljusson 2017 legszuperebb Fidesz-szívatása! Köszönjük! 🙂

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!