Fideszes honatya gunyolódótt azon, hogyan nyomorítják meg a tanulók életét

Hogy nem sül le a bőr a képükről! Olyan interjút adott Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a 168 órának a magyar oktatásról, hogy mi szégyelljük magunkat helyette.

Ő az a Parragh, aki pár hónapja arról beszélt, hogy nem látja értelmét a gimnáziumoknak és szerinte az lenne a legjobb, ha bezáratnák őket. Hogy miért? Mert vannak rossz tanulók. Nálunk már ez is kiverte a biztosítékot, de amiket most mondott, az minden képzeletet felülmúl. Parragh konkrétan arról hadovál, hogy ne tanuljon semmi mást az aki szakmát akar, hisz az olyanok mint a történelem vagy nyelvek tök fölösleges dolgok. És aki nem ért ezzel egyet, az hülye és „betokosodott”.

„Arról van szó, hogy él nálunk egy betokosodott, a világra, a modernitásra egyre kevésbé fogékony „szakértői kör”, amely 25-30 éve ugyanazt mantrázza (…) Név nélkül mondjuk úgy, hogy egy olyan „szakértői kör”, amely tévedhetetlennek nyilvánította magát.”

Arról is beszélt, hogy aki megbukott, azt az iskoláknak el kéne küldenie.

„A valóságot nézem. Abból indulok ki, hogy mi jó a gazdaságnak. Nézzük a dolog pedagógiai oldalát. Képzeljen el egy osztályt, amelybe jár egy háromszorosan bukott diák. Milyen rongáló hatással van a közösségre pusztán azért, mert nem engedi el őt az iskola?

Egyébként azt tudták, hogy ennek az embernek egyébként semmi köze nincs az oktatáshoz? Mégis Orbánnak ad tanácsokat erről? Mindegy is, ilyeneken már nem akadunk fent, inkább nézzünk meg a fentieken kívül is pár részletet a fent említett interjúból.

168 Óra: De a PISA-jelentés nem javasolja, hogy szűkítsük a középiskolai oktatást, csökkentsük a gimnazisták számát, szórjuk ki a rossz tanulókat. Csak felállít egy diagnózist. Ön már orvosságot is javasol.

Parragh László: Pontosan. Félig-meddig történészként mondom: amikor arról beszélek, hogy az Árpád-házi királyok családfáját fölösleges a diákkal magoltatni, a megoldáshoz közelítek. Tudnia kell, hogy a névsort pillanatok alatt kidobja a Wikipédia.

168 Óra: Meg is születtek erről a döntések: a szakiskolákban leépítik a közismereti tárgyak oktatását.

Parragh László: Készséggel elismerem, ebben a kormánnyal tettestársak voltunk. Gondolatom lényege egyszerű: ha valaki szakács akar lenni, annak a szakácsszakmát kell megtanulni.

„Tettestársak”…hát nem „cuki”? Nem! Köszönjünk kedves Parragh, hogy végképp felnyitottátok azoknak a szemét is, akik eddig kételkedtek a célotokban. Hisz mi is történt most? Ezzel az interjúval elismerték, hogy a magyar kormány tudatosan zülleszti az oktatást és butítja az embereket.  

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!