Schobert Norbi nagy bejelentést tett egy interjúban, amikor megkérdezték, vállalna-e kormányzati szerepet

Kép forrása: Facebook

A HVG közölt interjút a diéta koronázatlan királyával, aki minden további nélkül kijelentette, hogy bizony szívének kedves lenne néhány állami megbízás.

hvg.hu: Miért nem keresik föntről?

S. N.: Egyszer, még 2002-ben Deutsch Tamás megkeresett, mert akkor több ezer főt hoztam össze sportolni, ezért kaptam egy miniszteri kitüntetést. Utána a szocialista kormányok mind csúnyán néztek rám, de azóta semmi. Nem tudom, miért nem. De egyébként a lefogyasztott egy százalék lehetne tíz is, vagyis egymillió ember, ha nem az állandó szekálást kapnám.

hvg.hu: Kevesen vannak, akik ki tudnak törni, az OECD szerint a negyedik legkövérebb nemzet vagyunk, 1990 és 2010 között pedig megduplázódott az elhízottak száma itthon. Ön évek óta dolgozik a fitnesz és életmód világában, nem érzi személyes kudarcnak ezt?

S. N.: Akkor érezném kudarcnak, ha az elmúlt nyolc évben bármilyen állami megbízatást kaptam volna, ha mondjuk azt mondták volna, hogy én vagyok az egészségügyi államtitkár, aki az elhízás megelőzéséért felel.

Pontosan tudom – erre kutatásom van –, hogy a lakosság egy százaléka, százezer ember lefogyott Norbival. Hivatalos megbízás nélkül nem felelhetek mindenkiért.

hvg.hu: Ha keresték volna, elvállalja?

S. N.: El. De az elmúlt négy, nyolc, tizenkettő vagy tizenhat évben senki nem foglalkozott komolyan az elhízással. Egy-két sportnap vagy a só kiűzése az iskolai menzákról nem elég. Sokkal több minden kellene, ésszerűbb lépések.

A HVG teljes interjúját itt olvashatod.

Végül is érdekes belegondolni: ha Ákos kaphatott Kossuth-díjat, akár Schobert Norbi is lehetne egészségügyi államtitkár. Azon már igazán nem múlna semmi…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!