Háborúba küldenék a hivatalnokokat? Eszement ötlet szivárgott ki a Honvédelmi Tárcától

Fotó: honvedseg.hu

Néha az az érzésünk támad, hogy az Orbán-kormány a mi kottánkból játszik. Nem régen azt vetettük a szemükre, hogy hamis, nem létező sikerekkel csapják be a saját választóikat is. Ha egy ötlet befullad, akkor sincs baj, győzelmi jelentés tucatjaival próbálják leplezni a kudarcot. Ha nem küldik vissza elegen a Nemzeti Konzultációt, akkor hazudnak 2 milliót, és üres dobozokat mutogatnak.

A legújabb melléfogás a Honvédelmi tárcától induló önkéntes területvédelmi tartalékos egységek felállítása. Az ötlet alapvetően jónak mondható, hiszen vannak olyan helyzetek, amikor szükség van tettre kész, felszereléssel ellátott, kiképzett, jól szervezett és mozgósítható egységre, még békeidőben is. Gondoljunk csak az amerikai Nemzeti Gárdára, amely eltűnt személyek keresésében, katasztrófa helyzetek elhárításában is szerepet játszik. Erre lehetne szükség nálunk is, különleges hó helyzetekkor, árvízvédelemnél, elcsatangolt gyerekek keresésénél. Nem gondolnám, hogy egyébként egy modern háborús helyzetben valami értelme is lenne ilyen jellegű haderőnek.

Annak azonban aztán már tényleg semmi értelme, hogy a rendszert olyan emberekkel töltsék fel, akiknek egyáltalán nem fűlik a foguk ilyesmihez, de nem tudnak nemet mondani a kérésre. Mindezt pusztán csak azért, hogy jól mutassanak a számok, a főnöknek le lehessen tenni az asztalára egy papírt, ami azt mutatja, hogy a dolgok tervszerűen haladnak.

Pedig most megint a járási- és polgármesteri hivatalok munkatársait vették elő újra, ahonnan létszámarányosan kell a köztisztviselőknek leszerződniük tartalékosnak, a 444.hu által megszerzett információk alapján. Mi is megírtuk már, hogy miként ugráltatja a kormány őket olyan feladatok végrehajtására, amihez semmi közük. Azonban ez a mostani akciójuk tényleg beillene egy a Varsói Szerződés tagállamairól szóló vígjátékba. Akkoriban, a sorkatonaság alatt ezt megszoktuk, hogy papíron megnyertük a háborút, csak az ellenség ne jöjjön.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!