Döbbenetes beismerő vallomást tett Simicska Lajos az RTL-en

Simicska Lajos beismerő vallomást tett, igaz nem a rendőrségen és nem is teljes részletességgel vallotta be bűneit, de az RTL Klub Híradójában új szintre lépett az Orbán-Simicska háború. Az interjú apropója az volt, hogy Simicska megint nem fért a bőrébe, és a hazafelé vezető úton egy-két plakátra újra felfújta ominózus, a G-napon elhangzott mondatát, csak nehogy a feledés homályába vesszen valakinek is, mit gondol Orbán emberi értékeiről.

Azonban most egy kicsit tágabb kitekintést is adott, hogy mit is gondol az országról. Úgy fogalmazott, Orbán lebontja a demokráciát, egy despotikus diktatúrát alakít ki, aminek semmi köze nincs az eredeti, közösen megálmodott célokhoz. A nóvum a történetben, hogy az interjúban nem állt meg Orbán ekézésénél, hanem a következőeket mondta:

 „abban, hogy az ország ide jutott, és maffiaállam épült ki, abban nekem volt szerepem, és ebben van felelősségem, és a felelősségem elől nem szaladok el”.

Sokan gondolták ezt eddig is, a tényeket nehéz eltagadni. Felelősségről -felvállalt felelősségről- azonban most esik szó először Simicska részéről. Valahogy mindig gróf Stauffenberg ezredes jut eszembe, akinek a II. Világháborúban Franciaország lerohanásában volt szerepe mint vezérkari tiszt, majd később az Észak-Afrikai hadszíntérre vezényelték, ahol megsérült. Azonban nem erről lett híres, nem e miatt maradt fenn a neve. 1944. július 20-án mintegy két méterre egy bombát helyezett el Hitler mellett, mely 12 óra 42 perckor fel is robbant, bár a Führer csodával határos módon a merényletet túlélte.

Nos, Simicskának nincsenek bombái, sem politikai sem szó szerinti értelemben, ezt csak Gulyás Gergely Fidesz frakcióvezető gondolja. Azonban vádalku létezik a magyar jogrendben is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!