Bangóné szívbemarkoló videón üzent az embertelen miniszternek: „Balog… ez már személyes ügy!”

2017.11.29. 17:05

Bangóné Borbély Ildikó megható videoüzenetben állt ki a rászorulók mellett, és tetemre hívta a szegényeket sanyargató Balog Zoltán minisztert is.

Bizonyára hallotta már Ön is, hogy a fideszes debreceni önkormányzat megadóztatná a városban az ételosztásokat. Ezentúl tehát, aki a szegényeken, éhezőkön egy tál meleg étellel kíván segíteni, annak ki kell csengetnie legalább egy területhasználati díjat.

Beleszippantott a levegőbe a Fidesz, és megérezte a pénz szagát. Annak a pénznek a szagát, amire bár nincs szüksége, mégis mivel a legszegényebbeket lehet lerántani vele, nagyon jól fog esni a keresztény öntudatának. Kedvet kapott a kormány ahhoz, hogy megregulázza ezeket a fránya civileket, akik másokon akarnak segíteni. Balog Zoltán emberminiszter (aki állítólag lelkész is) nevéhez köthető Kósa városának unortodox törekvéseinek országossá tétele.

A Népszava birtokába került miniszteri rendelet szerint ezentúl a civilek és politikai pártok nem, kizárólag állami, önkormányzati és egyházi szervezetek kaphatnának területfoglalási engedélyt ételosztás céljából.

A tervezet kiverte a biztosítékot minden jóérzésű embernél, civilszervezetnél, és pártnál is.

Pártnál bizony. Így az MSZP-nél is. A Szocialista pártnak ugyanis van egy kevésbé ismert arca is. Egy olyan arca, amit (szerencsére) a legrászorultabbakon kívül kevesebben ismernek tapasztalatból. A párt ugyanis országszerte szervez adománygyűjtő akciókat, rendszeresen rendez tűzifa- vagy ételosztást, a helyi szervezetek, az aktivisták családokon, egyedülállókon egyaránt rendszeresen segítenek. Médiavisszhang nélkül, elkötelezettségből. Erről csak a segítő és az elesett tud. Kettejük dolga. Ebbe rondít bele a Fidesz. Talán mert irigy, talán mert az övéik elfelejtették, hogyan kell önzetlenül segíteni másokon, és nem tudhatják, mit jelent egy tál meleg étel a téli hidegben. Nem tudják, de ne is tudják meg, milyen az, ha nincs a karácsonyfa alatt ajándék, esetleg karácsonyfa sincs, vagy egyáltalán nincs senki, aki osztozzon velünk a meghittségen szenteste.

Bangóné az alábbi videóban Balog Zoltánnak is üzent, és a segítőkész civilekhez is szólt, akiket polgári engedetlenségre szólított fel.

„Hiába akarja a Fidesz korlátozni az ételosztást! Kötelességünk a rászorulókon segíteni! Nem érdekel bennünket sem Orbán Viktor, sem Balog Zoltán; akármi fog történni, ételt fogunk osztani, ha kell, polgári engedetlenségi akcióban!”

ism

A polgári engedetlenségre szólít fel az ismert karikaturista Pápai Gábor is – aki egy csattanós képpel és kemény mondatokkal üzent az álszent hatalomnak.

Bejegyzését a Facebookon tette közzé:

„Remélem, zavargok!
Ha ezek az úri ficsúrok meglépik azt az aljasságot, hogy a nekik nem tetszők nem oszthatnak ételt, akkor nem önsajnálni kell, hanem venni egy nagy levegőt, és megszegni ezt a törvényt. Kimenni együtt, és osztani, osztani, kondérborításig, letartóztatásig. Ha a törvény erkölcstelen, azt megszegni erkölcsi kötelesség! Az már katalizálhat fölkelést, ha az ételt közvetlenül az éhezők sokasága elől veszik el. Lehet, hogy eljött az idő…”

Add tovább az üzenetet! Juttasd el el mindenkihez! Tégy az elnyomás ellen! Ki kell állni a legrászorultabbak mellett! 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!