Hanyatt fogsz esni: na, ki előzte be a magyar gazdaságot?

A portfolio.hu roppant érdekes cikkben elemzi a magyarhoz hasonló fejlettségű gazdaságok növekedését az 1980 óta eltelt időre vetítve. Görögországon kívül előttünk van minden vizsgált ország, de tudjuk, náluk akkora válság volt, hogy csodaszámba megy az is, hogy beszélhetünk még görög gazdaságról.

Szóval 1980 óta elszaladt mellettünk a fél világ, de vegyük kicsit szűkebbre az időintervallumot: ha 1995 a kezdődátum, akkor is úgy hagytak minket faképnél, ahogy a focinkat. És hogy kik? Mert azt még viszonylag könnyen megemészthetjük, hogy előttünk van Malajzia, elvégre Sandokan is segít nekik, Törökországot, Lengyelországot és Izraelt is értjük. Világos, hogy Seychelles tengerpartja turistacélpont, de hogy a jó francba zúgott el mellettünk Chile úgy, hogy csak a kondenzcsíkot láttuk belőle?

Szerencsére azért nincs nagy baj, dübörgő gazdaságunk az 1995 óta eltelt időszak összehasonlításában is megelőzi a válság által legyalult, szétrobbantott, aztán újra legyalult, majd elásott és elégetett portugál és görög gazdaságot.

Böngésszék bátran a táblázatot, de azért a gyengébb idegzetűek vigyázzanak!

portfolio IMF
Forrás: Portfolio, IMF

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!