Lovasi András meghökkentő nyilatkozatot tett: váratlan lépésre készül az orbáni rendszer miatt

Lovasi András legutóbb a Magyar Narancsnak adott interjúja után három koncertjét mondták vissza, hangzik el az azonnali.hu-nak adott interjúban, mert nem tagadta, hogy utálja a Fideszt. Elkeserítő, hogy egy nemzetközi kitekintéssel is rendelkező magyar zenész 50 évesen hogyan látja Magyarországot. Véleménye szerint Budapest pezsgő kulturális életének még van 3-4 éve, és utoléri a putyini-modell, ahol csak a hatalomnak tetsző művészek érvényesülhetnek. Ma újra megkezdődött az áthallások korszaka a zenében is, amikor inkább azt javasolják, hogy ha nem is áll be valaki a sorba, akkor legalább hallgasson.

Tusnádfürdő és az ott megrendezésre kerülő koncertekről is más képet fest, mint azt általában gondolják itthon. „Az itteni magyar közegben Tusványos az, hogy az Orbán odamegy és mond egy vereteset, de közben az erdélyi fiataloknak pedig a buli lehetősége. És nekünk is egy ritka opció, hogy ott több ezer ember előtt zenélhetünk, és ott még sose kellett az egyébként tényleg tartalmas beszélgetéseimben megvédeni a politikai nézeteimet.” 

A zenész beszél még az A,B,C terveiről is, melyekben az is benne van, hogy Erdélybe vagy Új-Zélandra költözik. Nem tartja jónak, hogy nincs ma olyan hazai zenei produkció, ami kellően fel lenne futtatva külföldön is, pedig erre van példa a környező országokban.

A teljes interjút az azonnali.hu-n olvashatják.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!