Kétmilliárd dolláros médiatörténeti tranzakció a Time magazinnál

A konzervatív milliárdos testvérpár, Charles és David Koch anyagi támogatásával vásárolja fel csaknem kétmilliárd dollárért a Meredith kiadóvállalat a Time magazin kiadóját az Egyesült Államokban.

A megállapodás létrejöttéről a The New York Times című napilap tudósított internetes kiadásában. A lap információi szerint a megállapodást vasárnap este véglegesítették a két kiadóvállalat vezetői. Az adásvétel pontos összege 1,84 milliárd dollár.

Az iowai székhelyű Meredith Corporation, amelynek az országos és a helyi nyomtatott sajtóban, valamint a digitális médiában és helyi televíziózásban jelentős érdekeltségei vannak, ezzel megszerezte a Time magazint, a Fortune című gazdasági lapot, a Sports Illustrated című sportlapot és a People magazint is.

A médiaóriás 2013 óta immár harmadszor próbálkozott a Time és a hozzá tartozó lapok megvásárlásával, de nem volt rá elég pénze. Most sem lett volna, ám az Egyesült Államok közismert milliárdos testvérpárja, Charles és David Koch egyik – tőkefejlesztéssel foglalkozó – cége révén 650 milliárd dollárral „beszállt” az üzletbe.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!