Ezt nézze meg! Saját magát buktatta le Sorosozás közben a fideszes pártlap

2017.11.23. 17:53

Az ember belép az internetbe és mit talál? Hát ezt ni!

origo soros
A régi cikk a mai reklámokkal érdekesen fest…

Soros György az Origón! Ez persze nem újdonság, mert mindennap írnak róla, de az ott szöveg és a jobb oldalon lévő, jól ismert Sorosozás valahogy nincs összhangban. Katasztrófa áldozatain segített a Soros?! A jó magyar ember mára egyenesen a patás ördöggel társítja az amerikás vállalkozót, és teljesen összezavarodik a kép és a szöveg disszonanciáján. Már ha tud olvasni ugye.

Mert az írott szövegben kivételesen nincs szó se Soros-tervről, sem nemzetekre rontó milliárdosozásról, de nincs benne se zsidózás, se semmi. Hogy lehet ez? 

A szemfüles olvasónak feltűnhetett, hogy az idézett cikk régi. Nagyon régi. Még azokból az időkből származik, amikor az Origo egy mértékadó független online lap volt, és nem a Fidesz-kormány szócsöve. 2010-et írtunk, akkor még folyt itt oknyomozás, igazi újságírók dolgoztak ott, volt benne munka, önfenntartó volt. A lapot olvasták azok is akiknek kettőnél több agysejtjük volt. Most meg ott a kép, hogy tudja a szavazó merről fúj a szél, nehogy összezavarja a sok betű.

A cikk régi, az Origo azonban új, és az állami pénzekből fizetett Soros- (vagy éppen bármilyen más fideszes agitprop anyag) hirdetés mindenütt ott díszeleg. És ez ilyen fura helyzetet szülhet.

„Orbán Viktor miniszterelnök segélyfelhívására egymillió dollárt adományoz a Nyílt Társadalom Alapítvány a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére. Soros György alapítványának közleménye szerint Magyarországnak tennie kell azért, hogy ne történhessen meg még hasonló katasztrófa.” – ez olvasható vastagon kiemelve. Jött is az egymillió dollár (akkori árfolyamon kb. 200 millió forint) de, hogy célba ért-e, vagy azóta is „érkezik” a gyorssegély, arról csak a narancsos tekintetű, viszkető zsebűek tudnának számot adni. De nem adnak.

Szóval ilyen ez a Soros. Baj volt, azonnal utalt az áldozatoknak és családtagjaiknak. Vajon azóta mi lett velük? Hogyan tették túl magukat a traumán? Figyel-e még rájuk a hatalom?Hogyan vélekedhetnek a „Sorosozás”-ról? Vajon a segítségnyújtás emlékét azóta is őrzik, vagy talán fordult egyet velük is a világ, mint az egykori Soros-ösztöndíjas derék fideszes fiúkkal? Ki tudja?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!