Óriási slamasztikában Pintér Sándor: a hátsó kijáraton menekült a sajtó elől – kiszivárgott, mi hangzott el a zárt ajtók mögött

Fotó: Kurucz Árpád

Pontosabban az szivárgott ki, hogy mit nem mondott Pintér Sándor. A Fidesz ugyanis beharangozta, hogy a Soros-tervet vizsgálni fogja a Nemzetbiztonsági Bizottság is. Mivel ez az ülés nem nyilvános, ezért a tagjai sem közölhetnek a sajtóval semmit, ami a zárt ajtók mögött hangzik el. Azt azonban elmondhatják, hogy mi az, ami egyáltalán nem kerül szóba. Ilyen volt a Soros-terv vizsgálata is.

Október végén maga Orbán Viktor miniszterelnök jelentette ki, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok közreműködésével a nyilvánosság elé kell tárni az európai életet befolyásolni igyekvő „Soros-hálózat” ténykedését. A múlt hét végén pedig a Magyar Idők úgy fogalmazott: a nemzetbiztonsági bizottság ülésén Pintér Sándor beszámolót tarthat arról, hogy mire jutottak a titkosszolgálatok a Soros-hálózat vizsgálatakor.

Azt, hogy a kérdés nem kerül napirendre a belügyminiszteri meghallgatáson, már abból sejteni lehetett, hogy a tárca sajtóosztálya a Népszavának tegnap cáfolta, hogy ilyen pont szerepel a bizottsági napirendek között, a levél szerint Pintér Sándor az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) első félévi munkájáról tart beszámolót.

Szerencsére a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának nem csak fideszes tagjai vannak. Ezt a bizottságot vezeti a szocialista Molnár Zsolt, aki saját maga hozta fel az ülésen az állítólagos Soros-hálózat ügyét. Azt kérdezte Pintértől, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatoknak van-e feladatuk az ügyben, egyáltalán létezik-e a Soros-terv? Az ülés utáni sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt hangsúlyozta:

Pintér válaszát nem közölheti, ám azt igen, hogy semmi olyan nem hangzott el, ami megerősítette volna, hogy akár Soros György személye, akár a vele összefüggésbe hozott civil szervezetek nemzetbiztonsági veszélyt jelentenének.

A szocialista bizottsági elnök szavait Szél Bernadett LMP-s képviselő, a bizottság tagja is megerősítette.

Pintér Sándor pedig jó belügyminiszterként a hátsó ajtón távozott a sajtó kérdései elől a Népszava beszámolója szerint.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!