Budai Gyula mindenki előtt gyökerezte le a képen látható úriembert

Handó és Polt - függetlenek egymás közt // kép Népszava

2017.11.22. 10:50

Komcsibírózott egy ízeset a kormánypárt egykori, vagyis hát inkább régi-új elszámoltatási pitbullja, Budai Gyula. Mivel elszámoltatni nem volt mit (most meg már lenne, de a saját házuk táján ezek nem szeretnek rendet rakni), ezért most pár éves parkolópályán töltött pihenőidő után beugrott felmelegített szerepébe pedig mindenki tudja, csak a káposzta jó kétszer melegítve.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságában a kormánybiztos elszabadult ágyúgolyóként tombolt magában, keresztény-konzervatív kocsmatempóban.

A bizottság Fidesz-KDNP-s többsége az igazságügyi vezetők éves beszámolóját időkorláthoz kötötte, ami példa nélküli volt eddig – a szocik megérezték a simli szagot a levegőben ezért felháborodtak. A legfőbb ügyész, Polt Péter is jelen volt az ülésen.

„Soha nem volt időkeretes a vita, soha nem volt időkeretes. Minden alkalommal, amikor az igazságszolgáltatás vezetőit meghallgattuk, akkor szabadon lehetett kérdezni” – kérte számon a fideszeseken Bárándy Gergely szocialista képviselő.

Mivel az ülés sajtónyilvános volt, ezért a HírTV mikrofonja felvette Budai puffogását.

A letépett muszájkabát

Bárándy Ibolya Tibor fővárosi főügyész véleménycikkét kérte számon a legfőbb ügyészen. Ibolya ebben a cikkben gyalázatosnak minősítette a Kúria döntését, amely szerint Polt Péter korábbi pártkötődése miatt a teljes ügyészi szervezetet fideszesnek lehet nevezni, és szerinte ‘buta’ az, aki pusztán azért tekinti fideszesnek Poltot, mert az korábban Fidesz párttag volt. Szerinte ezzel az erővel minden egykori KISZ-tag bíró komcsi.

(Budai szavai kiemelve)

„– Ír egy cikket, amiben a bíróságokat bírálja egy konkrét ügy kapcsán, ami egyébként önöket érintette, és komcsizik, és hasonló kifejezéseket használ.

– Jól teszi.

– Ez a proaktív kommunikáció?

– Hát azok a bírók, nem? Komcsi mindegyik – mormogta orra alatt Budai Gyula, a bizottság fideszes alelnöke, nem törődve azzal, hogy szavai rögzítésre kerültek.

Polt mivel érezte, hogy a gyógyszerek elkezdtek szerteszét gurulni, átvette a szót. 

Párbeszédnek ugyan nem mondható, mert az orra alatti mormogást legfeljebb padtársai hallhatták – de sokat elárul Budairól, hogyan kommentálja egykori párttársa, Polt Péter szavait:

„– Lehet, hogy Bárándy úrnak az az elképzelése, hogy a legfőbb ügyész íróasztalán sorakoznak az emeletnyi akták, és arról a döntések az én fejemben, de ez nem így van.

– Nem kaptál szót, akkor maradj csendben!

– Kérem képviselőtársaimat, hogy hallgassák legfőbb ügyész úr kérdésekre adott válaszait.

– Te gyökér!

– Én nem vitatkozom, csak elmagyarázom, hogy mi van a törvényben…”

A muszájkabát ezután a helyére kerülhetett, mivel a cinikus kommentár elhallgatott.

Az ülés azonban folytatódott, a bírói kar botrányos helyzetével. Emlékezetes, hogy az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökét, Handó Tündét egy fővárosi bíró perelte be még októberben, mivel szerinte Handó aggályos indoklással minősített eredménytelenné bírói pályázatokat így az elnök asszony szerinte visszaélt a hatalmával. 

Ezzel kapcsolatban faggatták az ellenzékiek Handót:

„Gyakorlatilag az, aki ezeket a kritikákat megfogalmazza, vagy a pert beadja, az vastapsot kap az összbírói értekezleten kollégáitól, és a legmagasabb szavazati aránnyal választják meg őket azon a fórumon, én már azt gondolom, hogy ez egy olyan aggasztó jel, amit komolyan kell venni” – nyilatkozta Bárándy. Az OBH elnöke szerint azonban elszigetelt esetekről van szó, és nincs itt semmi látnivaló kérem oszoljanak!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!