Elképesztő! Több kutyával is végzett az önkormányzati patkányméreg Miskolcon

A kutyás gazdák egymást kérdezgették napokig, hogy ki tud valamit arról a méregről, amitől számos gyanútlanul szaladgáló kutyus pusztult el a miskolci lakótelepen. A szóbeszéd szerint egy férfi szórt ki mérget a térre, mert megunta a kutyák ugatását.

A valóság aztán mindenkit megdöbbentett.

Sajtóhírek szerint a vizsgálatok kiderítették, hogy: rágcsálóirtó, csigaméreg és növényvédő szer kombinációja okozta a kutyák pusztulását. Aztán a terület fideszes képviselője Novák Józsefné elismerte, hogy az ott elszaporodott patkányok miatt a városgazda rágcsálóirtást végzett a parkban és a tuják tövébe helyezték el a mérgeket. Erre azonban semmilyen tábla vagy egyéb tájékoztatási forma nem hívta fel a parkban a kutyájukat sétáltató gazdák figyelmét.

Az általunk megkérdezett kutyatulajdonos, akinek a 4 éves drótszőrű tacskója esett áldozatul a fideszes önkormányzat patkányirtásának elmondta: „Séta után hazamentünk. kb 1-1,5 óra múlva észrevettem, hogy gyorsabban kezdte venni a levegőt a kiskutyám, ami néha máskor is előfordult vele, aztán teljesen belassult a légzése, öklendezni, remegni kezdett és azután hogy mindez elkezdődött körülbelül 15 perc múlva meghalt az ölemben. Nem tudom mit tegyek. Legszívesebben börtönbe juttatnám azt, aki ezért felelős. Napokig sírtam. Buci volt a legjobb barátom”

Az eset napvilágra kerülése óta felháborodott gazdák sokasága kereste a felelősöket. Többen a képviselőnő lemondását követelik a Facebookon. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Bár sok illúziónk nincs. Fideszes ilyenért még nem mondott le. Egy fideszes nem mond le semmiért. Minden bizonnyal meg fogják találni az eset beáldozható felelősét. Előre sajnáljuk az utasítást végrehajtó egyszeri dolgozót, akinek már csak napokig van munkája.

Ha a jövőben bárki hasonló esettel találkozna, mellékelünk néhány tanácsot az azonnali teendőkről. Katt ide!

 

 

forrás

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!