Nem hittük volna: Csepelen találták meg a Quaestor-strómant

Forrás: 21ora.hu

Csepelre fészkelte be magát a brókerbotrány kulcsfigurája – írja a 21ora.hu. A blog szerint, miközben a brókerbotrány károsultjai futnak a pénzük után, Orgován Béla, Tarsoly Csaba vezér közmunkás-strómanja 2017 őszén köszöni szépen, él és virul, javában gyarapodik, vállalkozásokat alapított, és papíron legalábbis a Csepel Művek területén építi cégbirodalmát.

Nehéz szó nélkül elmenni amellett, hogy Orgován, aki a 200 milliárd forintos Quaestor-botrányban fontos szerepet játszott, négy, fennállása óta összesen 300 millió forint árbevételt bevalló céget jegyez a Csepel Művek területén: az Enilontal, a Konimonika és az Onszid-Ma Kft.-t. A 21 óra a 24.hu értesüléseire hivatkozva azt is kétségbe vonja, hogy ezek valódi cégközpontként, akár csak egy állandó titkárságként működnének.

Mint az köztudott, Orgovánra Tarsoly Csaba bízta rá a Quaestor-cégcsoport irányítását a csőd után, amiért azzal vádolták, hogy a 8 általános végzettségű közmunkásra csak azért van szükség, hogy el tudják tüntetni a cégcsoport vagyonát, illetve így mentség ki a valódi felelősöket.

Az ügy harmincezer károsultja azóta is átkozza Tarsoly és Orgován nevét, de ítéletet majd a bíróság mond: a Fővárosi Főügyészség nemrég bejelentette, a Quaestor-csoport tulajdonosa elsőrendű, míg a brókercég irányítását anno színleg átvevő Orgován a másodrendű vádlottja lett annak a közokirat-hamisítási pernek, ami a stróman kinevezése miatt indult.

Orgovánnak nem ez lesz az első találkozása az igazságszolgáltatással, korábban kocsmai verekedés és emberölés kísérlete miatt már elítélték.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!