Megérkezett Orbán válasza Soros György cáfolatára – ebben a levélben nem lesz köszönet!

Kép: Népszava

Soros György tételesen cáfolta a magyar kormány által kiadott nemzeti konzultáció pontjait. Mint az várható volt, nem tartott sokáig, hogy Orbán válaszoljon a leírtakra. Következzen hát Orbán Viktor válasza Soros György állításaira. (A reakció természetesen fiktív(!), de úgy gondoljuk, megállná a helyét a valóságban is.)

Soros a következő nyilatkozatot küldte a 168 órának:  „miközben Magyarország egészségügyi és oktatási rendszere aggasztó állapotban van, és a korrupció mindent áthat, a jelenlegi kormány külső ellenséget kreál, hogy ezekről a problémákról elvonja állampolgárai figyelmét. A kormány Soros Györgyöt választotta ki erre a célra, és nagyszabású Soros-ellenes médiaháborút indított, amelynek költsége több tízmillió euróra rúg az adófizetők pénzéből, felszítja az iszlámellenes hangulatot, és olyan antiszemita szófordulatokat használ, amelyek az 1930-as éveket idézik”

Orbán: Soros György aljas módon próbálja félrevezetni a magyarokat, amikor az egészségügy és oktatás rossz állapotáról beszél. Az igazság az általa állítottakkal szemben az, hogy soha nem volt még oly kiemelkedő az oktatás, mint most és soha nem volt még az egészségügy ilyen jó állapotban, mint manapság. Kórházak százait húztuk fel az országban, de mivel legnagyobb erényünk a szerénység, ezért nem vertük ezt nagy dobra és különben is a Soros György által pénzelt sajtóorgánumok festenek csak szörnyű képet a kórházak s az oktatási rendszer állapotáról. A liberális birodalom célja, hogy teljesen tönkretegyenek mindent, amit mi felépítettük. Szóval, ha nem látják az emberek, hogy mennyit segítünk folyamatosan, az csakis Soros hibája és különben is: MIGRÁNS-VESZÉLY!

Soros a nemzeti konzultáció 1. pontjáról: Bár 2015-ben úgy vélekedett, hogy a Szíriában zajló háború miatt az Uniónak „az előrelátható időszakban legalább egy millió menekültet kellene befogadnia évente. És hogy ez megoldható legyen, a terhet igazságosan kell elosztani”. Egy évvel később, miután a körülmények megváltoztak, azt javasolta, hogy az Európai Unió vállaljon kötelezettséget arra, hogy „csupán 300 000 menekültet fogadjon be évente.

Orbán válasza: Drága Barátaim! Ebből is látszik, hogy Soros György úgy rángatja az Európai Unió politikusait, ahogyan csak akarja. Ez az egész nem más, mint a hanyatló nyugat által felépített liberális birodalom összehangolt támadása Magyarország ellen! Mi tudjuk, hogy mi az igazság és ez elég ahhoz, hogy felvegyük a harcot mindenki ellen, aki a magyarságot el akarja törölni a föld színéről! Természetesen az uniós jutattásokat továbbra is örömmel fogadjuk.

Soros a 2. pontról: A milliárdos véleménye szerint „az Európai Uniónak vissza kell szereznie az ellenőrzést határai felett (…) az Európai Uniónak közös mechanizmust kell létrehoznia annak érdekében, hogy megvédje határait, elbírálja a menedékjogot kérelmezők beadványait és elhelyezze a menekülteket.”

Orbán válasza: Soros György a háttérben folyamatosan azon dolgozik, hogy több millió migránst és terroristát telepítsen be csak Magyarországra és most próbálja az ellenkezőjét állítani ennek. De a magyar kormány tudja, mi az igazság és a magyarok védelméért dolgozik! Ezért a következő lépés az lesz, hogy az egész ország köré egy óriási kerítést fogunk felhúzni és onnantól kezdve senki nem léphet se ki, se be a területünkre! Maximum azokat engedjük csak be, akik fizetnek nekünk azért, hogy letelepedhessenek, hiszen kell a pénz, kedves barátaim!

Soros a 3. pontról: A menekültekkel kapcsolatban legutóbb Soros György azt a javaslatot tette, „a menekültek elhelyezése épüljön önkéntes alapokra.” Kihangsúlyozta, hogy „az EU nem kötelezheti tagálalmait, hogy befogadjon olyan menekülteket, akiket nem akar, vagy hogy a menekültek olyan helyre menjenek, ahol nem szívesen fogadják őket.”

Orbán válasza: Az igaz magyarok úgyis tudják, hogy mi mondunk igazat, úgyhogy nem kívánunk foglalkozni ehhez hasonló badarságokkal. A többiek pedig döntsék el, hogy kinek hisznek: nekünk, kikben magyar szív dobog, vagy azoknak, kik ellenünk dolgoznak.

Soros a 4. pontról: Soha nem mondott olyat, hogy Magyarországot kötelezni kell rá, hogy minden menekültnek fizessen 9 milliós állami segélyt, hanem úgy fogalmazott:
„a megfelelő finanszírozás kritikus. Az Európai Uniónak 15 000 eurós összeget kellene juttatnia minden menekültnek az első két év mindegyikében a lakhatási, egészségügyi és oktatási költségek fedezetére, és hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamok számára.” Ez egyértelműen olyan juttatás lenne, amelyet az Európai Unió ad Magyarország számára. Tavaly Soros György bejelentette, hogy 430 millió euróval kíván hozzájárulni személyes vagyonából ennek a finanszírozásához „olyan befektetések céljára, amelyek kifejezetten a bevándorlók, menekültek és a befogadó közösségek szükségleteit fedeznék.”

Orbán válasza: Továbbra is csak azt hangsúlyozom, hogy ez nem más, mint az Európai Unió összehangolt támadása ellenünk! Ezt nem szabad hagyni! Mi tudjuk, hogy közpénzből fog menni az egész, hisz amit az uniótól kapunk, azt úgyis eltesszük zsebre. A végeredmény ugyanaz: mi mondunk igazat, Soros hazudik.

Soros az 5. pontról: Nem igaz. Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez nettó hazugság.

Orbán válasza: De igaz. Mi tudjuk jobban. Soros György hazudik.

Soros a 6. pontról: Nem igaz, Soros György soha nem mondott ilyet. Ez is színtiszta hazugság.

Orbán válasza: De igaz. Mi tudjuk jobban. Soros György hazudik.

Soros a 7. pontról: Nem igaz. Soros György soha nem tett ilyen kijelentést. Ez hazugság.

Orbán válasza: De igaz. Mi tudjuk jobban. Soros György hazudik. A továbbiakban erről a témáról nem kívánunk nyilatkozni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!