Sokkoló videó jelent meg magyar rendőrökről – a rendszerváltás előtt sem történt ilyen

Rendőrsorfal a lépcsőn (kép: MTI)

A Fidesz előszeretettel használja saját céljaira az állam eszközeit, nemrég a köztisztviselők pártcélra való használatát lepleztük le, legutóbb pedig arról írtunk, miképp védik a rendőrök azt, aki a Fideszt kritizáló plakátokat semmisíti meg némi festék segítségével.

Mit tesznek a rendőrök akkor, ha valaki nem a kormánypárt nevében használja a festéket? Nemrég kaptunk egy videót, ahol egy aktivista egy egyszerű graffitit festett fel a kaposvári Cseri park füvére. Itt is megjelentek a rendőrök, no de nem azért, hogy biztosítsák a festést, hanem az aktivista vegzálására. Hogy elrettentésről van szó, mi sem mutatja jobban, hogy egy hat fős kommandó szállt ki a helyszínre egy alezredes vezetésével, aki meg is kezdte az igazoltatást. Sajnos ehhez ma Magyarországon joga van, az Rtv. megfogalmazása szerint a rendőr igazoltathatja azt, akinek személyazonosságát meg kell állapítania, hogy ezt  miért kell megtennie, arra nem vonatkozik szabályozás, tehát jogszabályban meghatározott tartalmi korlátja az igazoltatásnak a cél szempontjából nincs, az intézkedés elvileg bármilyen célból foganatosítható.

Azt azonban már nem teheti meg a rendőr, hogy közterületen, neki kérdést feltevő állampolgárt azzal fenyegessen, hogy előállítja, ha tovább kérdez!

Márpedig itt ez is elhangzott! Mindenféle indoklás nélkül. Az igazoltatás után a rendőrök elvonultak minden további intézkedés nélkül, bizonyítandó, hogy az egész akciónak a célja semmi más nem volt, mint az az üzenet: „Itt vagyunk, figyelünk benneteket, féljetek!” Szerencsére az aktivistának jó humorú ember lévén, sikerült a visszájára fordítani a helyzetet, és nevetségessé tenni a rendőröket.

Aki kíváncsi, mire használják ma a rendőröket a bűnüldözés helyett, az mindenképpen nézze meg ezt a videót:

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!