Vállaljuk a következményeket! Le merjük írni Polt Péterről azt, amitől egekbe szökik a vérnyomásod

Polt Péter Legfőbb ügyész Kép: Nol.hu

A Kúria egyik szeptemberi döntése alapján lehet fideszesnek nevezni a Polt Péter vezette ügyészséget. A pert Polt Péter indította, akinek rosszul esett, hogy egy politikus a Quaestor ügyben bűnsegédnek nevezte az ügyészséget, ám a pert így elbukta. Most egy videón Polt ugyan bevallja, hogy Fidesz tag volt, de szerinte ennek semmi köze nincs az ügyészséghez, és hogy az ügyészség fideszes lenne, ez csak egy vélemény-nyilvánítás, és nem ténykérdés.

Ám azonban a magyar népi bölcsesség már régen ismeri azt a tényt, hogy ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa, és úgy néz ki mint egy kacsa, nos, akkor az bizony kacsa. Egy ügyészség pedig, ha folyamatosan a Fidesznek kedvezően működik, akkor az bizony fideszes. Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, véletlenszerűen bemutatunk a tengernyi esetből párat. Figyelem! Vérnyomás fokozásra alkalmas tartalom következik!

  1. Emlékeznek még arra az esetre, amikor az ügyészség azzal az indokkal szüntetett meg egy eljárást trafikmutyi ügyben, hogy Horváth István fideszes polgármesternek nem is volt listája a pályázókról? Igaz, egy hangfelvételen felolvasta a nevüket.
  2. Nyíregyháza-Sóstó-projekt esetén a 2,1 milliárdos fejlesztésből az Átlátszó becslése szerint akár a felét is ellophatták, a pontos számokat egy nyomozás tudna megállapítani, de az ügyészség bűncselekmény hiányában szüntette meg az eljárást. Már meg sem lepődünk azon, hogy az egyik érintett cég tulajdonosának a testvére a feljelentés idején vezető beosztásban volt a nyomozást végző ügyészségen.

  3. A Fidesz kétharmados győzelméhez nagyban hozzájárultak a kamupártok, amelyek szépen eltapsolták az állami milliókat, és lecsíptek az ellenzék szavazataiból egy pár százalékot, így juttatva előnyhöz a Fideszt. A pénzzel természetesen nem tudtak elszámolni, így az ÁSZ eljárást kezdeményezett ellenük. Nos, szépen csendben megszüntették ezek ellen a pártok ellen a nyomozást, hiszen szükség lesz rájuk 2018-ban is.
  4. Nemrégen derült ki, hogy Orbán egy közeli barátja Garancsi István 2 évig ingyen használta a fővárosi villanyoszlopok reklámfelületét. Az ügyészség egy nap alatt dobta vissza a bejelentést, mondván, hogy az nem megalapozott. Ezek szerint a fővárosi közgyűlés kormánypárti előterjesztése – amire alapul a bejelentés – az ügyészségnek csak egy komolytalan fecni.

Tovább is van, mondjam még?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!