Hogy nem sül le a pofájukról a bőr? A Fidesz ezúttal túl messzire ment Czeglédy Csabával kapcsolatban!

Czeglédy Csaba fotó: M. Schmidt János / Népszabadság

Úgy tűnik, a magyar kormány újabb szintet lépett és már a bíróság megkerülésétől s az önbíráskodástól sem riad vissza. A Parlament ugyanis a mai napon tulajdonképpen kimondta Czeglédy Csaba bűnösségét, teljesen figyelmen kívül hagyva azt, hogy a bíróság nemhogy ítéletet nem hirdetett az ügyben, de még csak vádemelés sem történt.

A Fidesz által beadott indítványt, miszerint „a kabinetnek a lehető leggyorsabban ki kell fizetnie azokat, akiket Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és társai tudatosan megkárosítottak”, 148 igen és 3 nem szavazattal elfogadták – tette közzé az MTI. A kormánypárt most már gyakorlatilag semmit sem vesz figyelembe. A nyomozás még javában zajlik, a számlák zárolva vannak, folyamatosan zajlanak a vizsgálatok az ügyészség részéről is, de ők a Fidesz ezt teljesen figyelmen kívül hagyva mégis döntött a kárrendezésről.

Ezen kívül indokoltnak látják „annak vizsgálatát, hogy a Human Operator Zrt. tevékenységének volt-e köze azon balliberális pártok finanszírozásához, amelyeknek Czeglédy Csaba a mai napig képviselője a szombathelyi közgyűlésben.”

Úgy tűnik Orbánék eldöntötték, ha törik ha szakad kicsinálják Czeglédyt, bármi áron, bármilyen eszközzel. Hisz emlékezzünk csak vissza az Origo csúfos pofáraeséséről. Az oldal orbitális hazugságokat írt meg az üggyel kapcsolatban, nem is volt kérdés, hogy le fognak bukni. Természetesen ez aztán be is következett, így kénytelenek voltak korrigálni önmagukat. Az esetről mi is beszámoltunk.

Lehet, hogy Czeglédy Csaba bűnös, lehet hogy nem. De amit a kormány művel az igazságszolgáltatás figyelmen kívül hagyásával, az maga az önbíráskodás, mely valljuk be, elég sőtét jövőképet fest elénk.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!