Olaszország „sugardaddyje” újra az országot akarja

Újból Silvio Berlusconi mozgatná a hatalmi szálakat Olaszországban: miután mindenki eltemette, feléledt hamvaiból és visszatért az olasz politikai életbe.

A 81 éves politikus egy jobbközép vezette koalíció tervét tárta a szicíliai szavazók elé, és pártja győzelmével nemcsak az olasz politikai elrendezést bolygatta meg, hanem jó eséllyel előre vetítette a jövő évi olasz választások erőviszonyait.

A vasárnapi regionális választáson Berlusconi jelöltje kis híján 40 százalékos támogatottságot szerzett, míg az Öt Csillag Mozgalom (M5S) befutója csupán 34 százalékot, a Demokrata Párt (PD) jelöltje pedig 18,6 százalékot ért el.

„Szicília egy igaz, komoly építő jellegű irányt választott, ami az őszinteségen, a szakértelmen és a tapasztalaton alapul” – írta legutóbbi győzelméről Silvio Berlusconi a közösségi médián.

„Silvio Berlusconi még mindig sikeres, a jobboldal pedig újra versenyképessé vált” – írta a szavazás eredményének összefoglalásaként a Luiss egyetem polititológusa, Giovannia Orsina is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!