Nyílt levelet küldtek Orbánnak a tegnapi csúfos bukásról – leközöljük, mielőtt eltüntetnék az ügyvédei

forrás: youtube

Olvasónktól kaptunk egy nyílt levelet az [email protected] postafiókunkba, melyet Orbán Viktornak címzett. Elmondása szerint nem bírta tovább magába tartani indulatait, így jutott arra a döntésre, hogy kiírja a benne kavargó gondolatokat. A levelet változtatás nélkül közöljük.

Kedves Viktor!

Beszéljünk egy kicsit a legkedvesebb hobbidról, a fociról. Jómagam figyelemmel kísérem, ami itthon zajlik e sportág körül és az aggodalom egyre inkább átveszi lelkem felett az uralmat.

Oké, magasról teszel az egészségügyre, számodra fontosabb a labdarúgás. Oké, stadiont stadion hátára építesz, miközben a kórházak rohadnak, az orvosok lelépnek külföldre, a várólistákról már lógnak le a nevek. Ohh, semmiség ez, hisz ha már az egészségügyi dolgozók nagy része éhbérért dolgozik nyomasztó körülmények között, legalább azt elmondhatod, hogy fantasztikusan tehetséges focistáinknak folyamatosan emelkedik a bére, annak ellenére, hogy a teljesítményük inkább közelít a béka fara alatti mocsárhoz. Szövetségi kapitányok jönnek-mennek, ultrák jönnek s vernek, de te stabilan ragaszkodsz hozzá, hogy legyen méééég több stadidon. És még, és még, és még….

Nézzük meg egy kicsit, hogy is alakult az elmúlt 14 hónapja a válogatottnak. Feröer 0-0, Andorra 0-1, Luxemburg 1-2. És ezek csak a külföldi meccsek. Záporoznak a pofonok, de a fociba ölt pénz összege egyre csak nő, a végén még a világűrt is eléri.

Hadd kérdezzek már valamit kedves Viktor! Ha már az emberek számára cseszel normális egészségügyi rendszert kiépíteni, akkor legalább a magyar focinak építs már stadionok mellett kórházakat is. Mert bizony a magyar labdarúgás beteg. Sőt, haldoklik. És ha te ezt nem látod, akkor bizony vak vagy. Én pedig egyre idegesebb. Magyarázd már el nekem, meddig csinálod ezt velünk? Mi vagy te, egy megalomániás kisgyerek?

„Anya, anya szeretem a focit, akarok stadiont! Még, még, még! Anya, anya, saját kisvasutat akarok! Anya, anya, azt akarom, hogy az enyém legyen az egész magyar média! Anya, anya, beszóltak nekem, büntessük meg őket mind!”

Kérdem én, nem volt még elég? Mi kell még? Az emberek lelke? Az emberek élete?  Vagy miután az egész országot stadionná változtattad, akkor abbahagyod az ámokfutást? Kérlek téged, ha egy kicsit is fontos neked az országunk, ne várd meg, míg teljesen összeomlik. Hagyd abba most, amit csinálsz!

H. Anna

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!