Ez még az ateistáknak is durva: Isten bocsásson meg a Fidesz veszprémi választókerületi elnökének!

Forrás: Youtube.com

Veszprémben a kormánypárt helyi vezetője beszélt a szószékről az 56-os ökumenikus templomi rendezvényen. Márciusban óvodásoknak szónokolt egy másik templomban.

Rendszeresen akadt példa arra a választási években, hogy szentmiséken keresztény egyházak képviselői a Fidesz támogatására ösztönözték híveiket. Arra azonban aligha, hogy a kormánypárt képviselője is szerepeljen istentiszteleten. Veszprémben, a Szent Mihály-székesegyházban ez is megtörtént: Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke, helyi frakcióvezetője november 4-én a szószékre ment – számolt be az esetről a Népszava.

Isó Zoltán evangélikus lelkész nem tudott jelen lenni az istentiszteleten, helyettesítésére pedig éppen Ovádi Pétert ítélte alkalmasnak, aki maga is részt vett a koszorúzásokon. A lelkész megkérte, olvassa fel szövegét, s a Vehir veszprémi hírportál tudósítása szerint ennek a Ovádi eleget tett. A lelkész szavait a fideszes politikus tolmácsolta a templomi szószékről.

Nem megyünk bele abba, hogy a politika mennyire áthatotta már az egyházakat, és hogy a Fidesz milyen direkt politikai térnyerésre használja a templomot, viszont néhány dolgot muszáj tisztába tennünk:

1, Ha Ovádi valóban hisz Istenben, nehéz lehet szembenézni neki, hogy a pap helyett ő prédikál a híveknek, mindezt politikai haszonszerzés céljából. Nehéz lehet ezt beismerni önmagának és Istennek is.

2, Ha Ovádi csak színleli, hogy hisz Istenben, mások hitével játszik. Azokéval, akik azért gyűltek össze, hogy imádkozzanak, nem pedig azért, hogy a Fidesz helyi választókerületi elnökének agymosását hallgassák. Akkor egyszerűen csak ócska ember.

Akármelyik verzió is érvényes, azt kívánjuk, hogy Isten bocsásson meg neki ezért a tettéért!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!