Dzsudzsák szavaitól garantáltan tombolni fog a miniszterelnök

Mélypont!? – Orbán Viktor nem ért a focihoz. Szeretne, de nem ért hozzá. Egyrészt játékosnak sem volt olyan jó, hogy profivá váljon, másrészt úgy tűnik sportvezetőnek sem felel meg.

Ahhoz, hogy valamit felfuttassunk, kell hozzá, hogy szeressük. Kell hozzá pénz, infrastruktúra, csapat, aki megvalósítja az elképzelést. Vegyük sorjába, mi az amivel rendelkezik Orbán a sikerhez vezető úton:

Orbán imádja a focit, ezzel nincs baj, tehát a szándék meg van. Pénze is van hozzá, egy egész ország erőforrásaival rendelkezik, állami pénzekkel, törvényhozási, szabályozási jogkörökkel egyetemben. Van most már stadion, akadémia is elég. Azt sem gondolom, hogy az ország csak tehetségtelen játékosokkal van teli, és nincs utánpótlás. A focisulik tele vannak lelkesebbnél lelkesebb gyerekekkel.

Mi lehet akkor a hiba? Mert itt valami el van szúrva. Nem kicsit. Nagyon. Végső soron -bevallottan laikusként – azt gondolom, hogy a rendszer valahol alapjaiban hibás. Alapvetően van benne valami olyan rothadás, ami fertőzi az egész szervezetet, és nem engedi a gyógyulást. Ezért ez a komoly mélypont. És ezt nem én mondom, hanem a válogatott csapatkapitánya:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!