Hoppál Péter akkora hazugságot talált mondani, hogy most főhet a feje a Fidesz vezetőségének

MTI Fotó: Sóki Tamás

Pécsen a Fidesz a polgármesterét, Páva Zsoltot gyámság alá helyezte. Gyakorlatilag egy béna kacsa a polgármester, talán még a hivatali parkolóba beállhat, de döntési joga már nincs. Az ok egyszerű, a csőd szélén táncol a város, 7,5 milliárdos adóssággal küszködik az önkormányzat. Persze próbálták az egészet valami tálalható formába elénk tenni, és stratégiai irányító testületnek hívják a bizottságot, amit a polgármester felé helyeztek. Azonban a lócitrom az akkor is az marad, ha tejszínhabot tesznek a tetejére.

Hoppál Péter most két hónapi „munka” eredménye képpen a következőt tudta mondani:

az már most a napnál is világosabb, hogy a szocialista időszakban rekordadósság keletkezett Pécs városában”. 

Ehhez azért nem kellett volna ennyire megerőltetni magukat, elég lett volna, ha egy kicsit ránéznek a naptárra. 2011-14 között 45 milliárddal kellett kisegítenie a kormányzatnak Pécset, hogy ne omoljon össze a város.

Páva Zsolt 2009-ben vette át a várost, kb. 30 milliárd forintnyi adóssággal. Hozzá kell tenni, hogy az előző városvezetés az Európa Kulturális Fővárosa projekt megvalósításához 10 milliárdnyi euro alapú hitelt vett fel, és hasonlóan járt, mint sok más deviza hiteles.

Az általános iskola 2 osztályos matematika tudása segítségével könnyen kiszámítható, hogy Páva 2009-14 között ezek szerint közel 15 milliárddal növelte az adósságot, majd az adósság konszolidáció után még rátett 7,5 milliárdot. Így jól látszik, hogy a rendszerváltás óta 52,5 milliárdnyi adósság majdnem fele Páva Zsolt elmúlt nyolc éve alatt keletkezett.

Már megint az a fránya elmúlt nyolc év. Az az oka mindennek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!