Szavazz: legyen-e baloldal-Jobbik összefogás?

Medgyessy Péter szerint ismét útelágazódáshoz érkeztünk: a volt miniszterelnök úgy gondolja, a baloldalnak össze kéne fognia a szélsőjobbal a kormányváltás érdekében.

Mondhatnánk, hogy Medgyessy a múlt, és senkit nem érdekel, nem is tévednénk nagyot. Viszont a kérdés mellett nehéz szó nélkül elmenni, mert a legfrissebb közvéleménykutatások szerint a baloldali és liberális választók 80 százaléka úgy gondolja, hogy valamilyen szintű összefogásra szükség van, 41 százalékuk még a közös listaállítást is támogatja. Ismerve a fent említett társadalmi csoport és a Jobbik nézetei között tátongó szakadékot, ez a szám elképesztő.

A Jobbik hívei sem vetik el csípőből az együttműködés lehetőségét. A szélsőjobbosból jobbközéppé cukiskodni kívánó szervezet szavazóinak 62 százaléka lenne hajlandó valamiféle közösködésre, 22 százalékuk még közös listára is.

A konkrétabban feltett kérdésre (kell-e balololdali/liberális-Jobbik együttműködés?) a baloldali szavazók 33, a Jobbikosok 49 százaléka felelt igennel. Sőt, már ott tartunk, hogy a kormányváltás érdekében a Jobbikosok 38 százaléka akár magával az ördöggel Gyurcsány Ferenccel is összefogna.

Ezért döntöttünk úgy, hogy megkérdezzük Olvasóinkat, mennyire látják szükségesnek az együttműködést.

[poll id=”15″]

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!