Megszólalt a bántalmazott vak művész: sokan, sokat tanulhatnánk tőle

Felfoghatatlan dolog történt nemrég. Túlbuzgó, nyugdíjas nénikből álló csoport bántalmazott egy 65 éves, vak művészt, Weszely Ernőt. A „hölgyek” azért bántalmazták az idős zenészt, mert ő a tudomásukra adta, hogy nem akar foglalkozni a nemzeti konzultációval, emiatt kidobta a kukába. Ekkor a nénik fogták magukat és megtépték a haját és a fülét, Soros bérenceztek, migránsoztak. A történetet lánya tette közzé.

Most Weszely Ernőt kérdeztük arról, hogyan élte meg ezt a szomorú helyzetet, mit is gondol a dologról.

„Az emberek mindenhonnan kapják azokat az információkat, amiktől a lelkük megbetegszik. Régebben dolgoztam pszichiátrián és látom, mennyire megmérgezte az embereket ez az egész. A múltkor is a buszon, a hátam mögött verekedtek össze hárman. Ők is a politika miatt kerültek vitába, aztán egymásnak ugrottak. Nagyon féltem. De nem is magamat féltettem, inkább a hangszeremet. 

Ez az egész történet, ami a múltkor történt velem az öregasszonyokkal, megviselt, de a lányomat viselte meg leginkább. Ezért is írta ki a történetemet. Én egy kicsi önkormányzati bérlakásban élek. Ott csengettek be hozzám, miután bedobtak egy levelet, amit persze egyébként sem tudok elolvasni. Határozott ember vagyok, ilyen a természetem, úgyhogy mikor elmondták miért jöttek, egy az egyben nemet mondtam. Amúgy sem tudom kitölteni, hisz nem látom, de ezzel ők fent nem foglalkoznak. Ha ők nem törődnek azzal, hogy vannak, akik nem látnak, én miért töltögetnék ki bármit is egy politikus kedvéért. Hiába mondják nekem, hogy ők mekkora magyarok, én akkor sem tudom elolvasni azt a konzultációt, ha akarnám sem. Érti? Amúgy sem szeretek politizálni. De erre soha nem gondoltam volna, hogy ez fog velem történni. Hogy idősek támadnak rám, olyanok mint én. Olyanok, mint akiknek a múltkor ajánlottam, hogy az otthonban ingyen zenélek nekik..

Egyre több felé tapasztalni hasonló eseteket. Gyűlöletet és embertelenséget látok mindenütt. Nagy a politikai nyomás. Ömlik a médiából. Ezt nem szabad csinálni az országgal, játszani velünk. Nem értem miért jó ez nekik. Szomorú, ami történik most Magyarországon. Ha az ország elveszíti a szellemét, az országnak annyi. Én nem szeretnék politizálni, csupán felhívni az emberek figyelmét arra, hogy milyen rossz dolgok zajlanak körülöttünk és, hogy ezen változtatni kell valahogyan. Én a gyermekeink jövőjét féltem. Ezért is tettük közzé a történetem.”

A zongora és harmonikaművész azt is elmesélte, hogy annak idején sokat dolgozott külföldön és szeretett kint lenni. Oda is költözhetett volna, de ő inkább maradt Magyarországon, hisz mégis ez a hazája és itt vannak a szerettei. Persze eszébe jutott, hogy jól tette-e, de maradt. Most viszont megint beférkőzött a fejébe a gondolat, mert egyre nyomasztóbban érzi magát az országban. Persze ennyi idősen már nem megy sehova, de azt azért hozzáfűzte: „Most azért elmennék egy picit innen levegőzni.”

A Fidesz tegnap kiadott egy nyilatkozatot az esettel kapcsolatban, melyben minden tagadnak. Azt állítják, hogy a két asszony békésen beszélgetett az idős, vak művésszel, és az egész történetet az LMP-re akarják ráhúzni. Azt állítják, „Ron werber gyűlöletgyára álhírekkel támadja a nemzeti konzultációt”.

Sokat beszélgettünk Weszely Ernővel. Nagyon kedves és udvarias volt mindvégig. A története közben többször is megremegett a hangja. Érezni lehetett, hogy csalódott, hogy szomorú. Kérdem én, hogy lehet erre szemrebbenés nélkül ráfogni, hogy megrendezett, hogy nem igaz?! Ezt az embert azért bántalmazták, mert szabadon döntött. Gondolkodjunk el és próbáljuk mi is kicsit más szemmel nézni az egészet, az ő szemével. Hova vezet ez az egész uszítá? Magyarok magyarokkal ugranak össze, családokban dúlnak a viták, az emberek félnek, gyanakszanak, „megmérgezi a lelküket” ami itt zajlik. Nagyon szépen kérem, gondoljuk ezt át. Tényleg megéri összeugranunk és ellenségekké válnunk, csak mert a jelenlegi politikai hatalomnak ez a célja. Ahogy Weszely úr is mondta, valamit lépni kell, mert nemsokára visszafordíthatatlan lesz a kár, melyet a gyűlölettel okozunk magunknak.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!