Így még nem láttál államtitkárt menekülni – videóra vették a Seszták-pánikot

Fotó: MTI- Bruzák Noémi

Farkas Flórián épp akkor tűnik el, amikor éppen szükség lenne rá. Olyan helyzet állt elő Kisvárdán, amikor egy roma integrációs politikával és érdekvédelemmel foglalkozó politikus nem hallgathat. Az Országos Roma Önkormányzat éves összköltségét is meghaladó összegből, 699 millió forintból újították fel Kisvárdán a Művészetek Házát, és létrehoztak egy Nemzetiségi-Roma Módszertani és Oktatási Központot is a Tordai utcában. A központ funkciója a pályázat szerint: „a roma kultúra kincseinek összegyűjtése és hozzáférhetővé tétele, a roma kultúrára építő képzések, közösségi tevékenységek, rendezvények, gyermek- és ifjúsági programok lebonyolítása”.

A gond csak az, hogy oda cigány ember be nem teheti a lábát, helyette konditerem üzemel az épületben, amit helyi sportolók, állítólag a kézilabda csapat tagjai edzhetnek. Az biztos, hogy a terület Fideszes önkormányzati képviselője a kézilabda klub elnöke is egyben.

A körzet országgyűlési képviselője pedig Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki maga avatta fel az épületet az átadó ünnepségen. Azonban azóta menekül a kérdések elől, mint az a HírTv videóján is jól látszik:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!