Az új ötlet szerint semmije nem marad a devizahitelesnek, de legalább tartozása sem

A Magyar Idők című kormányközeli lap úgy értesült, hogy hazánkban is bevezethetik az úgynevezett elsétálási jogot. Márpedig, ha a Magyar Idők értesül valamiről a kormányzat tervei közül, az már gyakorlatilag úgy is lesz.

A lapnak Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke nyilatkozott arról, hogy a következő fél év alkalmat teremthet az úgynevezett elsétálási jog magyarországi bevezetésére. Az Egyesült Államokban ez bevett módszer: az adós minden vagyontárgyát elárverezik (jó, rendben, a fogkeféjét megtarthatja), és akkor akár mentesülhet is tartozása maradékának megfizetése alól.

Schadl szerint ennek feltétele lenne, hogy az elsétálás jogában részesülő adósok banki hitelüket legalább részben megpróbálják törleszteni, miközben minden más fizetési kötelezettségüket teljesítették.

A fővégrehajtó azt is hozzátette, hogy ez csak azokra a devizahitelesekre vonatkozhat, akik korábban, az árfolyamok elszabadulása miatt kerültek bajba.

Élünk a gyanúval, hogy a kormány mégsem emberbaráti okokból tette hosszabbá a kilakoltatási moratóriumot, hanem azért, hogy ezt a megoldási módot előkészítse.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!