Tarlósék képtelenek voltak megoldani a metrópótlást, és még mindig a helyükön vannak

Fotó: Tóth Gergő/Népszava

Tarthatatlan menetrendről, egyenetlen közlekedésről, minden szempontból tragikus körülményekről számolt be a 3-as metró felújításának első hétvégi tapasztalatai alapján a Közlekedő Tömeg Egyesület blogja.

Több százezer ember mindennapjai függnek attól, hogy mennyire veszi komolyan a Főváros és a BKK a feladatát. Utaslemaradás, 10-20 perces késések, dugóban álló metrópótlók – ez az első két nap mérlege, ide vezet a túlzott magabiztosság. Márpedig munkanapokon ennél felbecsülhetetlenül nagyobb kihívások jönnek – írja a blog, amely úgy véli, hogy a helyzet olyan, mintha nem is a metrót pótolnák.

A Közlekedő Tömeg Egyesület egyébként korábban ésszerű javaslatokat tett a pótlóbuszok megbízhatóságát növelő intézkedésekre. Ezek között szerepelt egy buszsáv az Üllői úton, a Károly körúton a pótlóbuszok előnyének biztosítása és a Népligetnél az áthaladás gyorsítása. Hiányolják az tervezett, de időre nem elkészült beavatkozásokat is, amik biztosíthatnák, hogy Budapest élhető maradjon a metrófelújítás ellenére is.

A hétvégi tapasztalatok alapján joggal teszik fel a kérdést:

Vajon mire számíthatunk hétfőn, ha a városvezetésnek ez jelenti azt, hogy mindent megtettek?

Természetesen nem csak a civilek vették észre a közelgő káoszt, a szocialista Horváth Csaba például egyenesen úgy vélte, hogy

a metrópótló buszokkal átverték a budapestieket.

A politikus hétfőn kora reggel ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóját közre is adjuk:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!