A nyilvánosság elé lépett valaki, aki részt vett a rendszerváltásban, és hihetetlen dolgokat mondott el Orbán Viktorról

Fotó: Végh László / Magyar Nemzet

Kis János azok közé az rendszerváltók közé tartozott, akik nem váltogatták a nézeteiket, pártjaikat a napi széliránynak, vagy politikai érdeknek megfelelően. Nem mondhatják el ezt sokan mások, akikkel együtt vett részt az Ellenzéki Kerekasztal munkájában.

A napi politikából 2002-ben kiszállt, azonban most egy interjúban kemény állításokat fogalmazott meg. Véleménye szerint, 1990-2010 között Magyarországon demokrácia volt, de azóta ezt a rendszert akarják megváltoztatni. Véleménye szerint szükség van a negyedik köztársaság megteremtésére, és Orbán nagy bajba kerülhet 2018 tavaszán, mert az időközi választások azt mutatják, hogy a leváltását akaró választók készek átszavazni a győzelemre esélyes jelöltre.

Véleménye szerint nagyon szigorú pártfinanszírozási és összeférhetetlenségi szabályokra van szükség, hogy a pártpolitikai versengés ne a közpénzek lenyúlásának versenye legyen. 2010 előtt a korrupció az állam hibás működéséből fakadt, míg ma az állami hatalomgyakorlás lényege. “Orbán Viktor nem a probléma megoldása, hanem a probléma része. A menekültek elleni gyűlöletkampány; a menekültügyi konvenciók felrúgása; a közös európai menekültpolitika blokkolása; az etnikai homogenitás erőszakolása – ez mind-mind csak elmélyíti a válságot.” – mondja a filozófus.

Véleményéből kiderül, új rendszerváltásra, negyedik köztársaságra van szükség. Elhihetjük neki, Ő már egyszer leváltott egy rendszert.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!