Hivatalos: Orbánék most nagyon mellényúltak – alkotmánysértést követtek el, felelniük kell

Forrás: MTI

Orbán uralkodását azzal kezdte, hogy saját magára szabta a játékteret, a jogi kereteket. Az addig jól működő alkotmányt nyugdíjba helyezte, lett helyette Alaptörvény. Az új alaptörvényhez természetesen új alkotmánybíróság is dukált, persze saját emberekkel feltöltve, nehogy véletlenül kivetni valót találjanak abban, amit csinál.

Azonban van az alkalmatlanságnak pofátlanságnak az a foka, amikor már a saját kinevezetteim sem nézik jó szemmel a tevékenységemet.  Ez történt a 2015-ös földprivatizációval, amikor is 280 ezer hektár állami földnek csaptak oda pár hónap alatt, és természetesen olyan ősi földművelő-gázszerelők is részesedtek ebből, mint Mészáros Lőrinc.

Az ellenzéki képviselők rengeteget támadták az egész folyamatot, volt aki a jogi szabályozás hiányosságait, volt aki a természetvédelmet, volt aki a termelők érdekeit hangsúlyozta ki, kinek-kinek mi a szakterülete. Az világosan látszott, hogy ezer sebből vérzik a történet. Most azonban olyan fordulat következett be, amit senki nem várt. Az Orbán kegyelméből alkotmánybírói széket kapóknak is elegük lett, és két fontos döntést hoztak, kimondva, hogy a földprivatizáció során a kormány alkotmányt sértett, legalább két esetben.

Egyrészt, alkotmányos mulasztást és mulasztásos alkotmánysértést állapított meg a Nemzeti Földalap vagyonát érintő hiányos szabályozás kapcsán, másrészt alkotmányos mulasztást állapított meg a Natura 2000 földek eladásáról és azt követő hasznosítás szabályozásról.

Akit érdekelnek az Alkotmánybíróság honlapján megtalálja őket ezen, illetve ezen a linken.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!