Mesterséges hússal próbálják helyettesíteni a valódi húsárut Észak-Koreában. Az országban óriási probléma az éhínség, rengeteg ember asztalára szinte soha nem kerül hús.
Sokan az úgynevezett „injogogit” eszik, ami lényegében szintetikus hús. „Ez a mesterséges hús helyettesíti az igazit. Először az utcai piacokon kezdték el árulni, mert a hús túl drága volt és az emberek nem tudtak annyit megengedni maguknak, amennyit szerettek volna. Úgy ettük ezt, hogy közben azt képzeltük, igazi húst eszünk” – mesélte újságíróknak egy nő, aki elmenekült a kommunista rezsimből.
Az ételt szójababpogácsából készítik, és magas protein tartalma miatt népszerű az éhínség sújtotta országban. Leginkább ősszel fogyasztják, akkor aratják ugyanis a szójababot. Az injogogit a félig illegális piacokon lehet beszerezni.