Zaklatási ügyek: #metoo – sokkoló hír: Orbán Viktor is áldozat

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Nem haragudhatunk a miniszterelnökre, bármennyire is ellenkezik vele a véleményünk, hiszen abúzus áldozata lett. Orbán Viktort zaklatták. Frusztrált viselkedése nem a gonoszságából ered, vagy épp a messzemenő rosszindulatból, hanem bizony abból, hogy valaki ezt a törést meghagyta benne.

Hagyjuk az áldozathibáztatást, ne bántsuk Viktort!

Több okból sem jogos, hogy haragszunk a miniszterelnökre:

1, Nyilvánvalóan az ember csak úgy, mindenféle töréspont nélkül nem lesz fideszes politikus, pláne nem a párt elnöke.

2, Másrészt néha a zaklató fél megpróbál bizalmat és hamis önbizalmat önteni az áldozatba, hogy elérhesse célját. Ezért történhetett, hogy Orbán elhitte: jó politikus lehet.

3, Orbán Viktor sorsa egyébként is hánytatott. Mindez a családjára is kihat. A fia például nem tud elmenni anélkül focizni, hogy ne a TEK hozná haza, a lánya pedig nem számíthat támogatásra az apjától, ezért a saját lábán kell állnia. A veje, Tiborcz István még ennél is drasztikusabban fogalmazott:

„A miniszterelnök vejének lenni, ahogy mondtam, számos kötöttséggel jár, és az ember támadásoknak van kitéve, bármit is tesz.”

Mindössze két okunk van haragudni:

  • Az egyik, hogy amikor Orbán zaklatója (már ha volt ilyen, mert az árulkodó jelekből nekünk csak sejtéseink vannak) hiába mondhatta Orbánnak, hogy „Viktor, ez maradjon köztünk” – ő az egész országra kivetítette későbbi frusztrációját.
  • A másik, hogy egyáltalán megtörtént. Ha mindez nincs, talán most egy normális országban élhetnénk.

Ami a legfontosabb:

tanuljunk meg határozott nemet mondani, máskülönben mi is frusztrált minidiktátorok leszünk egy egyébként többre hivatott országba.

(a cikk természetesen csak fikció!)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!